Читај ми!

Голман Александар Јовановић ново појачање Партизана

Досадашњи голман Аполона из Лимасола Александар Јовановић потписао је трогодишњи уговор са Партизаном, саопштио је клуб из Хумске. Јовановић је треће појачање Партизана у летњем прелазном року после Никола Антића и Александра Шћекића.

Јовановић је професионалну каријеру започео у Раду 2009. године, а потом је био у Палилулцу, Палићу, Доњем Срему и Радничком из Ниша. Он је затим бранио за Орхус, Уеску, Депортиво и Аполон са којим је има уговор до краја маја 2026. године.

Јовановић је дебитовао и за репрезентацију Србије на пријатељском сусрету са Украјином у новембру 2016. године.

"Појавило се интересовање Партизана у децембру, па у јануару, али мој тадашњи клуб Аполон није хтео да преговара. Ја сам тада одлуку прихватио професионално и коректно и наставио да извршавам своје обавезе. Свакако најупорнији да дођем у Партизан је био спортски директор - Ивица Краљ, који је и најзаслужнији што сам ја овде. Преговори нису били лаки између клубова. Трајали су дуже, док сам се ја лично брзо договорио са Партизаном. Све је на крају испало како треба и срећан сам што сам овде", рекао је Јовановић, преноси званични сајт Партизана.

"Видео сам се са људима из клуба, упознао се и био на стадиону. Ово је заиста велики клуб, са озбиљном историјом и јако сам срећан што сам овде. Дошао сам да помогнем да се Партизан врати где му је место и да усрећим навијаче. Враћам се у Србију након 7-8 година, доста зрелији и искуснији. Сматрам да је прави моменат да дођем у клуб и учинићу све да се Партизан врати где му је и место", додао је нови голман Партизана.

Он је истакао да једва чека утакмицу против Црвене звезде у Суперлиги Србије.

"'Вечити дерби' је највећа утакмица српског фудбала, али сматрам да свакој утакмици треба приступити са максималном концентрацијом. Амбициозан сам веома и даћу све од себе да помогнем Партизану. Такође, сматрам да голмани одлучују велики део утакмице, то сам радио и раније на Кипру, у Шпанији и у Србији", навео је Јовановић.

Он је изјавио да је свестан притиска који носи дрес Партизана.

"Притисак јесте нормалан, свесно долазим у ту ситуацију, али то је за мене додатна мотивација. Дошао сам овде јер знам шта ме чека, верујем да сам дорастао изазову и трудићу се да то покажем у будућности. У Партизану је увек лепо, а поготово ако иде добро. Сигуран сам да ћемо се сви трудити ове сезоне да све иде добро и да имамо доста добрих момената, као и да навијаче учинимо срећним и да се у великом броју врате на стадион", изјавио је нови чувар мреже "црно-белих".

Партизан у петак одлази у Словенију на наставак припрема за нову сезону.

"Ускоро крећу припреме у Словенији, једва чекам да почну тренинзи и да се боље упознам са екипом. Неке саиграче већ познајем и верујем да ми неће бити тешко да се уклопим. Добар сам са Андријом Павловићем, Нецом Стевановићем и Николом Антићем", закључио је Јовановић.

уторак, 30. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару