Репрезентација у мини фудбалу на ЕП у Кијеву

Репрезентација Србије у недељу путује на девети Европски шампионат у мини фудбалу који ће се одржати од 12. до 18. августа у престоници Украјине Кијеву. Тим Србије први меч на првенству Европе у Кијеву одиграће у понедељак од 16:00 часова против репрезентације Турске.

Ово ће бити четврто учешће наше репрезентације на шампионатима Европе, а наша селекција налази се у групи Д са актуелним шампионима света Чесима, Мађарима, Турском и Азербејџаном.

На шампионату у Украјини учествује 20 најбољих европаких репрезентација подељених у четири групе са по пет тимова.

Шампионати Европе одржавају се од 2010. године, играју се сваке године и до сада је Румунија најуспешнија селекција са шест титула првака Европе.

Ово ће бити девето првенство старог контимента за редом. Титулу је на прошлом првенству у Чешкој 2017. освојила Русија која не наступа на овом првенству.

Србија је дебитовала на шампионатима Европе 2015. године у Хрватској, у Врсару, а на овом првенству биће на великом испиту јер само по две најбоље репрезентације из сваке групе пролазе директно у четвртфинале.

Наша селекција до сада никада није наступала у четвртфиналу Еура, а Србију ће представљати играчи малог фудбала из Новог Сада, односно чланови тима Типекс Ас, подпомогнути појачањима, то јест најбољим играчима из новосадске лиге малог фудбала.

Поред Новог Сада, најквалиетније лиге играју се у Шапцу и Београду, а нашу асоцијацију малог фидбала на шампионату у Умрајини представљаће и челни људи Дејан Боромиса, Јован Василијевић и Зоран Здравковић.

Србија је по рејтину тренутно 16. селекција у Европи, а први меч на првенству Европе у Кијеву одиграће у понедељак од 16:00 часова против репрезентације Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи