Јовичић: Спартак је прва "меч лопта" у Европи

Везни фудбалер Црвене звезде Бранко Јовичић каже да његов тим против Спартака из Трнаве има прву "меч лопту" за јесен у Европи.

Уколико црвено-бели елиминишу првака Словачке обезбедиће најмање пласман у групну фазу Лиге Европе, али и покушати да у плеј-офу изборe место у Лиги шампиона.

"Ово је наша меч лопта, победом у двомечу са Спартаком обезбеђујемо Лигу Европе и самим тим приближавамо се остварењу циља, а то је групна фаза Лиге шампиона. Свесни смо да у Европи немамо право на кикс и да ће сусрет са Спартаком бити изузетно тежак", рекао је Јовичић за клупски сајт.

О квалитету Спартака, каже, да најбоље говори то што је избацио Легију из Варшаве.

"Цела екипа мора да игра као против Судуве на Маракани, то је рецепт за успех. Да изађемо на терен максимално мотивисани и да од првог минута покажемо колико желимо победу. Зато позивам наше навијаче да дођу да нас подрже у што већем броју, знамо какав утицај на нас има подршка са трибина, показало се то много пута до сад".

Кључ на терену види у средини терена, баш где би могао Јовичић да преломи.

"Велике утакмице се и добијају тако што победите противника на средини терена. До сада смо играли против екипа које гаје руски стил игре, које се доста боре и много трче. Такав начин игре није стран ни Словацима, и они заиста много трче, максимално су мотивисани и борбени и зато знамо да ми морамо у свим тим сегментима да предњачимо у односу на ривала како бисмо дошли до победе".

Добра увертира за Спартак направљена је јучерашњом победом над Вождовцем (2:1) у трећем колу Суперлиге Србије.

"Никад није лако играти против Вождовца "на крову" због специфичне подлоге. Ми не тренирамо на вештачкој трави и са те стране је велика разлика у односу на оно на шта смо навикли. На време смо отворили утакмицу и већ у 25. минуту имали смо предност од 2:0, могли смо да постигнео још неки гол како бисмо мирно привели утакмицу крају. Пад концентрације, направили смо грешку коју је ривал казнио поготком, али на крају смо срећни кући однели нова три бода и учврстили се на првој позицији на табели, што је и најбитније", закључио је Јовичић.

Прва утакмица трећег кола квалификација за Лигу шампиона Црвена звезда - Спартак игра се у уторак од 20.30 на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи