Мирковић: Знам захтеве, прво да изађемо из апатије

Нови тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић изјавио је да је позив стигао изненада, али да је веома свестан обавеза и захтева великог клуба и поручио да је најважније да екипа изађе из психолошке апатије.

"Позив је уследио изненада, последње две године сам радио у репрезентацији Црне Горе. Четвврти пут се враћам у Партизан и врло добро знам обавезе и захтеве. Екипа је запала у једну врсту апатије, тако да не долазим у идеалном моменту, али се све може поправити. Време нам није савезник, али екипа треба да се подигне и изађе из грча. Главни циљ је да се поради на психолошком плану", рекао је Мирковић на промоцији у СЦ Телеоптик.

Његово интересовање за екипу до сада је било базирано на Црногорцима Небојши Косовићу и Марку Јанковићу, али увидео је већ и друге проблеме.

"Екипа поседује квалитет, причали смо о појединцима, али детаље не бих износио у јавност. Имам довољно информација о играчком кадру", додао је нови тренер црно-белих.

Када је реч о Љубиши Тумбаковићу, Мирковић је рекао да је он његов велики пријатељ и ментор.

"Тумбаковић је мој велики пријатељ. Он је био мој и фудбалски и тренерски ментор, подржао ме је у одлуци да треба да прхватим понуду Партизана. Жао ми је што смо завршили сарадњу, али желим им све најбоље", закључио је Мирковић.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев није крио задовољство избором новог тренера.

"Пре 27 година сам га гледао у дресу Партизана, а сада имам част да са њим сарађујем. У последњих годину-две сам се о њему интезивно информисао. Врло брзо смо се договорили, пре пар дана смо кренули у реализацију ове приче. Тренутак када смо се чули био је довољан да постигнемо договор. Имамо жељу да растемо и стварамо, а Бата је пројекат за дужи период. Верујем да ћемо направити велика дела", додао је Илиев.

Стручни штаб чиниће Гордан Петрић, Жарко Лазетић, Страхиња Пандуровић, Миша Филиповић, Немања Јовшић и Александар Томић.

Мирковић је на клупи Партизана наследио Мирослава Ђукића са којим је јуче споразумно раскинут уговор.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи