Стојковић и Радоњић: Хоћемо преко Динама у Лигу шампиона

Фудбалери Црвене звезде Филип Стојковић и Немања Радоњић изјавили су да, када би могли да бирају, иделан сценарио пласмана у Лигу шампиона био би преко загребачког Динама. Првак Србије је лако прошао другу препреку Судуву укупним резултатом 5:0, сада га чека дуел са Спартаком из Трнаве, а ако прође и још једна рунда за Лигу шампиона, где је могућ ривал Динамо (уколико елиминише Астану) којег прижељукују Стојковић и Радоњић на жребу у понедељак.

"Прво да прођемо Спартак, па да ћемо лако о ривалима. Искрено, волео бих да нам падне Динамо Загреб и да преко њих уђемо у Лигу шампиона после дуго времена", рекао је Стојковић Тањугу по повратку из Литваније.

Он је оценио да је Динамо добар тим и да дуели у Београду и Загребу гарантују спектакл.

"Сигурно је да можемо да играмо са њима и избацимо их", самоуверен је црногорски репрезентативац.

Одбрана Звезде још није капитулирала ове сезоне на шест мечева, а Стојковић се нада да ће низ потрајати што дуже.

"Нико нам неће дати гол у квалификацијама, водимо се том политиком... Дајемо све од себе да сачувамо мрежу, ево и Судува нам је створила једну шансу и то пред крај. Држимо се сви заједно".

О наредном ривалу у борби за елитно такмичење Спартаку из Трнаве, хитри десни бек уверен је их неће изненадити као варшавску Легију.

"Гледали смо их против Легије последњих пола сата. Одрадићемо после меча са Вождовцем комплетан скаутинг, да се добро припремимо за реванш и мислим да нас неће изненадити као Легију. Баш сам читао изјаву тренера Вукомановића (бивши фудбалер Црвене звезде и тренер у Словачкој прим. аут) да нам је дао улогу фаворита. Ипак, нико не сме да се потцени на терену".

Крилни нападач црвено-белих Немања Радоњић, такође, се нада великим мечевима са Динамом.

"Чека нас Трнава на путу ка Лиги шампиона, екипа која није за потцењивање, али мислим да смо квалитетнији. Јесу шампиони Словачке, али и ми смо Србије... Не бих да причам о нашим шансама за Лигу шампиона, прво да прођемо Спартак, да видимо ривала, много тога зависи... Ја бих као Жуле (Филип Стојковић прим. аут), да извучемо Динамо", каже Радоњић у разговору Тањугу.

Радоњић је и у Маријампољу у победи над Судувом (2:0) био је стрелац, након што је два пута погодио у Београду.

"Тренер Косановић је најзаслужнији за моје голове (смех). Надам се да ћемо сви наставити у истом ритму, па и ја са головима", закључио је он.

Фудбалери Црвене звезде, пре дуела са Спартаком у уторак на стадиону "Рајко Митић" гостују на Вождовцу у 3. колу Суперлиге Србије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи