Матић: Најважнија утакмица у новијој историји Србије

Српски репрезентативац Немања Матић рекао је да је предстојећа утакмица са Велсом у квалификацијама за Светско првенство најважнија у новијој историји фудбалске Србије и да његова екипа мора да прихвати улогу фаворита.

Фудбалери Србије играју у недељу од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду против Велса, у квалификацијама за Светско првенство 2018. године у Русији.

"Морамо прихватити улогу фаворита, не можемо рећи да нисмо фаворити на свом терену, али добро знамо да сви напредују, сви се труде и много улажу у фудбал. Очекујем узбуљиву утакмицу, за нијансу смо квалитетнији. Нису без везе ставили квоту 1,70 на нас", рекао је Матић на конференцији за новинаре.

Фудбалер Челсија Матић је рекао да су многи велшки играчи из Премијер лиге стандардни у својим екипама, али да се резултат постиже само тимским радом.

"Ешли Вилијамс је одиграо целу сезону у Евертону, Џо Ален у Стоуку, Арон Ремзи је у Арсеналу, не знам кога бих издвојио да је одиграо најбољу сезону. Имају квалитетне појединце, али појединац не може ништа сам да уради, морају да играју као екипа, као и ми ако желимо добар резултат", навео је он.

Упитан о подршци навијача, Матић је рекао да је екипа заслужила подршку досадашњим резултатима.

"Квалификације смо почели без подршке какву смо очекивали, то је можда због ранијих резултата, али сигуран сам да смо због досадашњих резултата заслужили да нас дочека пун стадион, јер је ово најважнија утакмица у новијој историји фудбалске Србије и народ је то препознао. Резервисао сам 100 карата за своје пријатеље, а на стадиону очекујем 40.000-50.000 људи", рекао је Матић.

Његов млађи брат Урош Матић позван је у репрезентацију.

"Велики је професионалац, 100 одсто је у фудбалу, има добрих фудбалских квалитета које је ранијих година скривао. За годину-две је сазрео и ради праве ствари на терену", рекао је Немања Матић.

Новинари су питали Немању Матића шта би волео да има од онога што његов млађи брат има, а на питање је одговорио Урош: "Косу."

"Свако има своје квалитете, мислим да смо слични у игри, сви су коментарисали да се исто крећемо, а исто ходамо. Ја сам мало искуснији", рекао је Немања Матић.

Урош Матић, који игра за Копенхаген, рекао је да већину саиграча познаје и да му није било тешко да се адаптира на систем рада.

"Имао сам и брата поред мене, није било проблема. Није ми отежао, можда мало на почетку, али све је то део добре атмосфере", рекао је он.

Урош Матић је могао да игра за репрезентацију Македоније. Рекао је да је био гост тог савеза, када је био у процесу добијања пасоша, али да се на томе завршило. Он је навео да би му била велика част да игра за Србију.

Упитан о квотама за утакмицу, у којима се Србији даје већа шанса за победу, Матић је рекао да не треба да се бави квотама, већ да екипа треба да буде концентрисана да се добро припреми за утакмицу и освоји три бода.

"Ако буде пун стадион, неће бити проблема са мотивацијом. Треба да им покажемо да играмо на свом стадиону од првог минута и да узмемо три бода", рекао је Урош Матић.

У квалификацијама Србија је прва у групи са 11 бодова, колико има и Ирска, док је Велс трећи са седам бодова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи