Раванели жели да постане тренер Мидлсброа

Бивши италијански фудбалски репрезентативац Фабрицио Раванели жели да постане тренер Мидлсбора и тражио је од председника тог клуба Стива Гибсона да га позове.

Како је пренео ПА Спорт, Гибсон још није одлучио ко ће бити тренер следеће сезоне, коју ће Мидлсбро играти у другој енглеској лиги, Чемпионшипу, после испадања из Премијер лиге.

Тренер Мидлсброа Аитор Каранка напустио је клуб у марту, а од тада је екипу предводио његов помоћник Стив Егњу.

Егњу је разговарао са председником клуба о плановима, али британски медији спекулишу да би екипу могли да преузму Гери Монк или Најджел Пирсон.
Бивши играч Мидлсброа Фабрицио Раванели верује да је прави човек за тренерски посао у том клубу. Он је рекао да Мидлсбро има потенцијал да буде међу 10 најбољих енглеских клубова.

"Био сам веома разочаран када је Мидлсбро испао из лиге, било ми је жао клуба, навијача, свих. Али, сада је важно почети поново. Клуб мора да покаже велику амбицију, пошто Мидлсбро има потенцијал да буде међу 10 најбољих у Премијер лиги. Волео бих да ми се укаже прилика да постанем тренер Мидлсброа. Ако ме Стив Гибсон позове, нема проблема. То би било добро", рекао је Раванели.

"Чемпионшип је добра лига са много квалитетних екипа", додао је 48-годишњи Раванели.

Он је био велика звезда клуба када је 1996. године, из тадашњег европског првака Јувентуса прешао у Мидлсбро. Постигао је 33 гола у 52 утакмице за Мидлсбро, са којим је играо у финалу Лига купа и ФА купа. Када је клуб испао из Премијер лиге, он је у септембру 1997. године прешао у Марсеј.

"Сваког дана носим Мидлсбро у срцу. То је било сјајно искуство у Енглеској, посебно јер сам био један од првих Италијана који су играли у Премијер лиги. Волим навијаче Мидлсброа, они су фантастични", рекао је бивши фудбалер Перуђе, Лација, Дерби каунтија и Дандија.

Раванели је 2011. године почео тренерску каријеру у младом тиму Јувентуса, где је провео две године. После тога преузео је француски Ажаксио, али је после пет месеци отпуштен, пошто је екипа била претпоследња на табели.

"Морао сам да одем раније из клуба, али сам уживао у Ажаксију. Желим поново да се бавим тренерим послом и не желим да направим погрешан избор. Ово је почетак нове каријере за мене и надам се да ћу добити прилику у јулу, пре почетка нове сезоне. Зашто не у Мидлсброу?", рекао је Раванели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи