Читај ми!

Чеферин: Уефа би подржала британску кандидатуру за СП 2030.

Председник Европске фудбалске уније Александар Чеферин рекао је да би кандидатура Велике Британије или Енглеске за домаћина Светског првенства 2030. године била "снажно подржана" и да организација тог турнира неће бити продата земљи која је спремна највише да плати.

Како је пренео Би-Би-Си, Виво је постала трећа компанија из Кине спонзор Међународне фудбалске федерације, због чега се спекулише да би Кина могла да се кандидује за домаћина Мундијала 2030. године. То би, међутим, ишло против правила Фифе о континенталној ротацији, пошто ће се Светско првенство 2022. године одржати у Катару.

Чеферин је рекао да се правила "не могу мењати само због великих спонзора".

"Време је за нас (из Европе) да будемо домаћини Светског првенства 2030. године. Не могу да кажем која европска земља ће се кандидовати, али не можемо само продати Светско првенство онима који желе највише да плате", рекао је Чеферин за ББЦ.

Упитан о кинеском комерцијалном утицају на Фифу, Чеферин је рекао да не жели да говори само о Кини, већ да је најважније да домаћин Мундијала буде земља која има најбољу понуду.

Русија ће 2018. године бити домаћин Светског првенства, што значи да би једна европска земља могла да организује турнир 2030. године.

Председник Уефа навео је да би енглеску или британску понуду сви подржали.
"То мора да буде одлука не само Фудбалског савеза, него владе и свих осталих. Али, они заслужују да буду домаћини Мундијала у блиској будућности. Они су способни да организују Светско првенство, у то сам сигуран. Ако одлуче, ми ћемо их снажно подржати", додао је Чеферин.

Финале Лиге шампиона између Реал Мадрида и Јувентуса игра се вечерас од 20.45 у Кардифу.

"То је фантастично искуство за Кардиф и веома је важно за развој фудбала. Велс је направио фантастичне резултате на прошлогодишњем Европском првенству, имају једне од најбољих играча на свету, за малу земљу то је фантастичан резултат", рекао је Чеферин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи