Фифа изабрала Хок-ај за помоћ судијама

Светска фудбалска федерација одабрала је систем за прегледе снимака фирме Хок-ај иновејшн као помоћ судијама приликом прегледа спорних ситуација на три такмичења ове године.

Фифа је саопштила да ће британска фирма покрити светско првенство за играче до 20 година које у суботу почиње у Јужној Кореји, Куп конфедерација у Русији и клупско светско првенство у Уједињеним Арапским Емиратима.

Фифа жели да дозволи преглед снимка само за "јасне грешке" у четири ситуације: постигнуте голове, досуђене пенале, искључење играча и случајева када погрешан играч буде кажњен картоном.

Најмање 11 технолошких фирми је било на проби у Фифи током прошле године, а према одлуци која је данас објављена делује да је Хок-ај најизгледнији кандидат да добије посао на светском првенству 2018. ако дође до потписивања уговора.

На светском првенству 2014. године Хок-ај је од немачког система ГолКонтрол изгубио надметање за технологију гол линије која се звучно оглашава када лопта пређе линију целим обимом.

Преглед снимака мора бити формално одобрен од комисије која се бави фудбалским правилима.

Коришћење видео-технологије у случају спорних ситуација већ постоји у кошарци, тенису, америчком фудбалу и другим спортовима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи