Нови Пазар се опростио од Суперлиге

Фудбалери Новог Пазара и званично су елиминисани из Суперлиге Србије, пошто су код куће изгубили од Чукаричког 5:0, у 36. колу плеј-аут групе Суперлиге Србије.

Нови Пазар коло пре краја има 17 бодова, четири мање од Борца, првог тима ван опасне зоне. Чачанска екипа победила је код куће Спартак са 1:0 и тако сачувала наду да ће опстати у лиги.

Борац сада има три бода више од Металца, који је изгубио од Рада у Београду 1:0. "Зебре" у последњем колу играју против Радника у Суботици и да би опстали у лиги потребно је да победе, а да Металац не слави против Новог Пазара код куће, пошто је тим из Горњег Милановца био боље рангиран после првог дела првенства.

Рад је овим тријумфом и званично обезбедио опстанак у лиги, док је Чукарички данашњом победом потврдио прво место у плеј-аут групи, пошто има три бода више и бољи пласман из првог дела првенства.

Бачка је у последњој данашњој утакмици победила Радник, али тај меч није имао такмичарски значај.

Борац је данас славио голом Мирољуба Костића у 23. минуту, а победа је могла да буде убедљивија, али домаћи тим није искористио пенал. Спартак је од 53. минута имао играча мање, пошто је Миле Савковић добио директан црвени картон.

Рад је код куће био доминатан и имао је много шансе, а једини гол је постигао Борко Веселиновић у 35. минуту.

Огњен Ожеговић постигао је хет-трик у Новом Пазару, а стрелци за Чукарички били су и Немања Радоњић и Асмир Кајевић.

Табела: Чукарички 32, Спартак 29, Радник 24, Бачка 23, Рад 22, Борац 21, Металац 18, Нови Пазар 17. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи