Читај ми!

Шурбатовић упозорио "вечите"!

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић упозорио је учеснике Супер лиге да престану да се непримерено понашају и оглашавају у јавности, и најавио је да ће покренути поступак пред Етичком комисијом да би се сачувао интегритет такмичења у Супер лиги.

Управа Црвене звезде је после два узастопна пораза у првенству, после којих је пала на друго место табеле, тешко оптужила управу Партизана за корупцију, након чега су се и црно-бели огласили саопштењем у коме је оцењено да су црвено-бели лицемерни.

У обрачуну "вечитих" поткачени су и Вождовац, Војводина и нишки Раднички, који су се такође оглашавали у јавности.

"ФСС упозорава све актере који стварају запаљиву и апсолутно неспортску атмосферу пред одлучујуће утакмице да се више не оглашавају на овакав начин и да се посвете искључиво фудбалу. Као генерални секретар фудбалске организације дужан сам да покренем поступак пред Етичком комисијом ФСС, која је недавно формирана, да предузме све мере предвиђене Етичким кодексом и другим правним актима како би се очувао интегритет такмичења. Они који подижу тензије и стварају атмосферу хаоса морају да знају да ће сносити последице и да ће одговарати за своје поступке", рекао је Шурбатовић агенцији Бета.

Функционер ФСС оценио је да је понашање "вечитих" "апсолутно непримерено" и да наноси "несагледиву штету" свима који воле фудбал.

"После свега што се ових дана појављује у јавности у вези са Црвеном звездом и Партизаном, више је него јасно да је понашање два наша највећа клуба, а посебно њихови запаљиви наступи у медијима, апсолутно непримерено и да наноси несагледиву штету свима којима је стало до фудбала у Србији. Црвена звезда и Партизан у самој завршници првенства на недопустив начин врше страховит притисак на Фудбалски савез Србије", рекао је Шурбатовић.

Он је оценио да овакав амбијент, који се проширио на навијаче и симпатизере оба клуба, штети фудбалу.

"Ствари су дефинитивно отишле предалеко. Далеко ван оквира у којем би требало и морале да буду. Сигурни смо да никоме овакав амбијент не може да донесе ништа добро, без обзира на то ко ће се на крају радовати трофејима", рекао је Шурбатовић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи