Сити савладао екипу Лестера, важна победа Свонсија

Фудбалери Манчестер ситија победили су на свом терену екипу Лестера са 2:1, у утакмици 37. кола Премијер лиге. Свонси са 2:0 савладао Сандерлен у гостима и одмакао Халу, који се налази у зони испадања.

Сити је тренутно је трећи на табели са 72 бода, два више од Ливерпула који је на четвртом месту. Лестер је девети са 42 бода.

Победу екипи Пепа Гвардиоле донели су Давид Силва у 29. и Габријел Жесус у 36. минуту голом из једанаестерца. Једини гол за Лестер постигао је Шинђи Оказаки у 42. минуту.

Данашњи меч ће, међутим, остати упамћен по поништеном голу Лестера из пенала у 77. минуту. Гаел Клиши је у казненом простору оборио Ријада Мареза, а судија је одмах показао на "белу тачку".

Алжирац је преузео одговорност, извео пенал и погодио мрежу, али је судија Роберт Медли тај гол поништио. Марез се, наиме, оклизнуо и имао два контакта са лоптом што није дозвољено.

Манчестер сити у уторак игра против Вест Брома, а у последњем колу гостује Вотфорду.

Лестер до краја шампионата очекују дуели са Тотенхемом и Борнмутом.

Фудбалери Свонсија победили су у гостима екипу Сандерленда са 2:0 у утакмици 37. кола Премијер лиге и тако освојили врло важне бодове у борби за опстанак.

Свонси је тренутно на 17. месту на табели са 38 бодова, односно имају четири бода више од Хала који је први у зони испадања и који свој меч 37. кола игра у недељу против Кристал Паласа.

Голове за победнички тим на данашњем мечу постигли су Фернандо Љоренте у другом и Кајл Нотон у другом минуту судијске надокнаде у првом полувремену.

Фудбалери Борнмута победили су на свом терену Барлни са 2:1, а победу домаћој екипи донео је Џошуа Кинг голом у 85. минуту.

Борнмут је десети на табели са 45 бодова, док је Барнли на 14. месту са 40 бодова и још није и математички обезбедио опстанак.

У мечу без резултатског значаја, Саутемптон је славио против Мидлсброа са 2:1. Саутемптон је девети на табели Премијер лиге са 45 бодова, а Мидлсбро претпоследњи са 28.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи