Николић: Победа над Војводином би нам много значила

Тренер Партизана Марко Николић верује да би победа против Војводине психолошки била веома важна његовим фудбалерима, али је благу предност дао противнику.

"Чека нас дерби, веома занимљива утакмица која носи одређену важност, иако је још рана фаза сезоне и има више да се игра од онога што је играно. Победа би нам била важна из психолошких разлога. У доброј смо серији и покушаћемо да је наставимо", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Партизан ће се у среду састати са Војводином у дербију 18. кола Супер лиге. Оба клуба имају по 38 бодова, шест мање од водеће Црвене звезде.

Николић је навео да прича о фаворитима у предстојећој утакмици "не пије воду", али да предност ипак даје Војводини.

"Прича о томе ко је фаворит не пије воду. То не умем да измерим ни против слабијих екипа од Војводине. Много се прича да Војводина игра најлепши фудбал, да је најбољи тим у земљи и због тога може да им се да улога благог фаворита", казао је Николић.

Према његовим речима, Војводина ће бити додатно мотивисана против Партизана, а она неће недостајати ни црно-белима.

"Док год буде било последње капи живота, неће недостајати енергије и жеље код мојих играча да се победи. Сви су мотивисани против нас, тога смо сведоци. Сусрећемо се са тиме у свакој утакмици, што је нормално, чак и пожељно. Било би добро да се све играју на тај начин, то би било добро за српски фудбал", рекао је он.

Партизан неће моћи да рачуна на суспендоване Уроша Ђурђевића и Николу Миленковића, док се у тим враћа Евертон.

Николић је рекао да у Војводини има много оптимизма пред наредни дуел, "вероватно са разлогом", а као најјачи део новосадском тима истакао је офанзивни ред.

"То је квалитетан, фудбалски тим, са занимљивом групом играча. Војводина је знала да буде веома непријатна за Партизан претходних година", рекао је он.

Николић је додао да "нема дилему" какву ће подршку имати Партизан у Новом Саду, а када је реч о томе да је Војводина одлучила да навијачи београдског клуба могу само на јужну трибину, рекао је да је то "легитимно са њихове стране".

Утакмица ће се играти сутра од 18.00 на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару