Реми на Олд Трафорду за најгори старт сезоне Јунајтеда у последњих 17 година!

Манчестер јунајтед није победио у четири лигашке утакмице у низу на Олд Трафорду први пут од фебруара 1990. године (Премијер лига се игра од 1992. године). Црни низ екипе Жозеа Мориња настављен је у мечу са Вест Хемом Славена Билића (12. тренер који је непоражен у прва три меча са Јунајтедом), који је завршен резултатом 1:1.

Фудбалери Манчестер jунајтеда играли су нерешено (1:1) са Вест Хемом у 13. колу Премијер лиге.

Вест Хем је сјајно почео на гостовању против Јунајтеда, а до предности је стигао већ у другом минуту (гол је постигнут након 90 секунди, што је други најбржи гол који Манчестер јунајтед прима у ери Премијер лиги) поготком Диафре Сакоа. Манчестер је у 21. минуту стигао до изједначења голом Златана Ибрахимовића.

"Црвени ђаволи" су средином првог дела игре остали без тренера Жозеа Мориња крај терена, пошто је Португалац зарадио црвени картон након оштрог протеста код арбитара који нису досудили једанаестерац над Хуан Матом, већ су проценили да је овај симулирао.

Манчестер је и поред тога постепено успоставио контролу над утакмицом, али није успео да дође до победоносног гола.

Јунајтед после комплетног 13. кола заузима шесто место на табели Премијер лиге са 20 бодова, док је Вест Хем 16. са 12 бодова. Двадесет бодова из 13 првих мечева у сезони чине овај биланс Јунајтеда најгорим још од сезоне 1989-90 (када је бодовни салдо такође био 20). У истом периоду, са Мојесом и Ван Галом на клупи, Манчестер је имао по 22 бода.

Саутемптон је лако на свом терену дошао до тријумфа против Евертона, на повратку Роналда Кумана на Сент Мерис, а једини гол постигао је Чарли Остин у првом минуту.

Саутемптону је ово први тријумф у Премијер лиги после четири утакмице, па сада заузима 10. место са 17 бодова, док је Евертон седми са 19.

Фудбалери Арсенала победили су на свом терену Борнмут са 3:1.

Двоструки стрелац у победи лондонског тима био је Алексис Санчес у 12. минуту и првом минуту судијске надокнаде времена. Гол за Арсенал постигао је и Тео Волкот у 53. минуту. Једини стрелац у Борнмуту био је Калум Вилсон из пенала у 23. минуту. Био је ово први гол који је Борнмут икада постигао против Арсенала.

Тим из Лондона је прекинуо низ од два ремија и четврти је на табели са 28 бодова. "Тобџије" у последњих 12 првенствених утакмица немају пораз. Борнмут је претрпео трећи пораз у последње четири утакмице и заузима и има 15 бодова поред свог имена.

 

Фудбалери Стоука победили су на гостовању Вотфорд са 1:0 (аутоголом голмана Еурелија Гомеса) у 29. минуту. После корнера највиши у скоку био је Чарли Адам, који је захватио лопту главом и погодио стативу, а лопта је затим погодила голмана и ушла у мрежу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару