Сигурна победа Ливерпула, шоу у Свонсију

Фудбалери Ливерпула победили су на свом терену Сандерленд са 2:0 и тако се макар привремено вратили на прво место табеле Премијер лиге. Сензационалан меч одиграли Свонси и Кристал Палас, домаћин на крају славио победу 5:4.

Ливерпул је био доминантан, нападао је и стварао шансе, али је једини гол из игре постигао Дивок Ориги у 76. минуту меча, шутем из даљине. Домаћи тим је повисио вођство у надокнади времена, када је Џејмс Милнер искористио пенал.

"Црвени" сада имају 30 бодова, колико има и Челси, који нешто касније игра против Тотенхема.

Ипак, велика брига за Јиргена Клопа могла би да буде повреда Филипеа Кутиња, који је игру напустио због повреде у 34. минуту и за сада није познато колико ће одсуствовати са терена.

Шампион Лестер одиграо је и четврти меч без победе у Премијер лиги, пошто је код куће одиграо 2:2 са Мидлсбром. "Лисице" су повеле голом Ријада Махреза, а онда је Алваро Негредо дао два гола за госте.

Лестер је после тога имао две добре шансе, а изједначио је из пенала Ислама Силманија у петом минуту надокнаде времена.

Лестер је сада 16. на табели, са 12 бодова. Мидлсбро се сада попео на 12. место и има 14 бодова.

Свонси је на свом терену победио Кристал палас са 5:4 у утакмици у којој су виђена три преокрета, пошто је домаћи тим губио 0:1 и 3:4, а водио 3:1.

"Орлови" су повели у 19. минуту голом Вилфрида Захе. Свонси је изједначио у 36. минуту преко Гилфија Сигурдсона, да би онда Лирој Фер погоцима у 66. и 68. минуту донео "лабудовима" 3:1.

Џејмс Томкинс је смањио на 3:2 у 75. минуту, да би у 82. минуту Џек Корк аутоголом донео изједначење Кристал Паласу. Само два минута касније, Кристијан Бентеке је постигао нови гол и донео вођство гостујућем тиму.

Домаћи тим је наставио да напада, а Фернандо Љоренте је са два гола у надокнади времена донео тријумф Свонсију.

Ово је тиму из Велса била тек друга победа у Премијер лиги ове сезоне, тако да сада више није последњи јер има девет бодова, један више од Сандерленда.

Кристал палас је остао ван зоне испадања са 11 бодова, колико имају и Вест Хем, који има меч мање, и Хал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару