Зенит наставља са победама, Андерлехт се провукао против Габале

Зенит наставља свој сјајни низ тријумфа на предивном стадиону "Петровски" (17 мечева, осам победа). Андерлехт, уз доста среће, успео да тријумфује у Азербејџану. Астана боља од АПОЕЛ-а на домаћем терену.

Фудбалери Фенербахчеа су на свом терену победили украјинску Зорију са 2:0 у петом колу Групе А Лиге Европе.

Фенер сада има три бода више од Фејенорда и четири више од Манчестер јунајтеда, који касније играју у Енглеској. Зорија је остала на два бода и изгубила је све шансе да се пласира у другу фазу.

Зенит је потврдио прво место у групи, пошто је остварио пету узастопну победу у дуелу са Макабијем у Санкт Петербургу (2:0). Руска екипа има 15 бодова, Дундалк и Макаби имају по четири, а Алкмар два.

Андерлехт је у гостима победио Габалу 3:1 и тако дошао на прво место Групе Ц. Белгијска екипа је повела у 11. минуту голом Јурија Тилеманса, а Габала је изједначила четири минута касније пеналом Рикардиња.

Азербејџанска екипа је могла да поведе у 74. минуту, али је Рикардињо промашио пенал. Андерлехт је обезбедио тријумф у самом финишу меча. Прво је Габала остала без Рашада Ејубова, који је добио други жути картон у 89. минуту, а онда Масимо Бруно постигао гол, а Лукађ Теодорчик у 92. још један, за тријумф од 3:1.

Андерлехт сада има 11 бодова, три више од Сент Етјена и шест више од Мајнца, који играју касније у четвртак.

Астана је код куће победила АПОЕЛ са 2:1, али је кипарска екипа задржала прво место и сигуран пласман у другу рунду, пошто има девет бодова. Казахстанска екипа сада има пет бодова, другопласирани Олимпијакос седам, а последњи Јанг Бојс четири.

Резултати првих утакмица петог кола Лиге Европе:

Астана – АПОЕЛ 2:1

Фенербахче – Зорија 2:0

Габала – Андерлехт 1:3

Зенит Санкт Петербург – Макаби Тел Авив 2:0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару