Морињо: Био сам шампион пре 18 месеци – Венгер пре 18 година

Тренер Челсија Жозе Морињо сматра да га британски медији не поштују довољно у поређењу са Арсеном Венгером из Арсенала, за кога је рекао да је последњи пут освојио шампионску титулу пре 18 година.

Манчестер јунајтед ће у суботу од 13.30 играти против Арсенала на Олд трафорду у 11. колу Премијер лиге. То ће бити и дуел двојице тренера, који су у вишегодишњој свађи, која датира од Морињовог боравка у Челсију.

Венгер никада није победио ниједан Морињов тим у Премијер лиги, а Португалац је љут на медије када га пореде са француским колегом.

"Рекорд против било ког тренера није важан. За мене је једино важно шта освојиш, као тим. Наши резултати су наша препорука. У Премијер лиги сутра ће се одиграти меч два тренера са рекордима. Алекс Фергусон више није овде. Сутра, између два тренера, причамо о шест или седам титула у Прмијер лиги, ја мислим. Ја имам три, а он три или четири, не знам", рекао је Морињо на конференцији за новинаре, пренео је Омниспорт.

Морињо је титуле у Премијер лиги освојио са Челсијем у сезонама 2004–2005, 2005–2006 и 2014–2015. Венгер је са Арсеналом освојио титуле 1997–1998, 2001–2002 и 2003–2004.

"Да ли то значи да би требало да нас поштују чак и у периодима када наши резултати нису најбољи? Мислим да господин Венгер има ваше поштовање (медија) и мислим да га ја немам. Посебно што сам освојио последњу титулу пре 18 месеци, а не пре 18 година. Али само пратим свој пут, пошто желим да освојим четврту Премијер лигу", додао је он.

Морињо је рекао да је после отказа у Челсију имао бројне понуде, али да је желео да сачека праву.

"У клубу сам у коме желим да будем. Када сам добио отказ у Челсију, нисам био у невољи, имао сам много понуда. Не причам о њима јер је то питање принципа. Могао сам одмах да пронађем посао, у неком од највећих клубова у Европи, али сам чекао. Освојио сам шампионске титуле са четири различита клуба и желим да будем шампион у сваком клубу у коме радим. То би био леп рекорд, ако бих у томе успео", навео је бивши тренер Порта и Реал Мадрида.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару