"Орлићи": У Пољску по злато!

Млади репрезентативци Србије верују да наредне године у Пољској могу да се оките златом на првенству Европе.

"Циљ је био да се пласирамо на Европско првенство и то смо остварили. Идемо тамо где смо желели од првог дана и почињемо да се спремамо за Пољску", рекао је Гаћиновић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Млада фудбалска репрезентација Србије пласирала се синоћ на Европско првенство у Пољској 2017. пошто је у баражу укупним резултатом 2:1 победила Норвешку. Србија је прошлог петка у Београду победила са 2:0, а синоћ је у Драмену изгубила са 0:1.

"Претпостављали смо да ће бити тешко, јер Норвешка је веома добра репрезентација. Можда су они заслужили победу, али, када се све сабере, ми смо заслужили пласман", рекао је Гаћиновић.

Европско првенство у Пољској одржаће се наредне године од 16. до 30. јуна. Жреб група одржаће се 1. децембра у Кракову.

"Свима је жеља злато. Ова селекција то може да оствари, али дуг је пут до злата у Пољској. Само треба да наставимо да радимо као до сада и награда ће сигурно доћи", рекао је Гаћиновић.

Немања Максимовић је навео да се пласман Србије на ЕП није доводио у питање.

"Играли смо против сјајне екипе, могли смо далеко пре краја да решимо утакмицу, али пласман се није доводио у питање. Имали смо много шанси које нисмо искористили, а најважније је да смо испунили циљ", казао је Максимовић.

Фудбалер Огњен Ожеговић је казао да је његова екипа против Норвешке одиграла "тактички одлично".

"Испоштовали смо све што нам је селектор рекао и успели смо да испунимо циљ. Имао сам две-три добре шансе, али лопта није хтела у гол... Важно је да смо успели у ономе што смо сви хтели, идемо у Пољску. Ово смо сањали, а сада идемо на ново злато", рекао је Ожеговић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару