Србија поразом завршила 2016, Украјина боља у Харкову

Фудбалска репрезентација Србије поразом је завршила 2016. годину, пошто је у пријатељском мечу изгубила у Харкову од селекције Украјине са 2:0.

Голове за Украјину постигли су Јевгениј Шахов у 38. и Андриј Јармоленко у 87. из једанаестерца.

Изабраницима Славољуба Муслина то је била последња утакмица у 2016. години, а следећу ће играти у марту 2017. године против Грузије у квалификацијама за Светско првенство.

Србија је боље почела меч и имала је неколико прилика преко Андрије Павловића, али он је прво шутирао преко гола, а потом му је голман Украјине одбранио ударац.

Фудбалери Украјине су постепено преузимали контролу над игром и вршили притисак, што се исплатило у 38. минуту.

Након центаршута с леве стране, Роман Зозуља се није најбоље снашао, иако је био сам испред голмана Предрага Рајковића, али је Шахов добро испратио напад, натрчао на лопту и спровео је у мрежу Србије.

На почетку другог полувремена фудбалери Србије су у два наврата тражили једанаестерац, али је судија Мартин Стрембергсон проценио да те ситуације нису биле за најстрожу казну. Изабраници Славољуба Муслина су у тим моментима били бољи тим на терену, а близу гола био је Лазар Марковић, који је покушао главом.

Украјинци су потом, као и у првом полувремену, преузели иницијативу, а победу су потврдили три минута пре краја пошто је Јармоленко био сигуран са беле тачке. Претходно је Стефан Митровић у шеснаестерцу срушио управо Јармоленка.

Муслин: Играчима ништа не замерам

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да нема шта да замери играчима после првог пораза након осам утакмица и додао да је пласман младе селекције на Европско првенство велики успех.

"Серија је прекинута, ако после ове утакмице направимо нову серију од осам утакмица без пораза биће добро. И овде смо дошли да победимо, без обзира што смо играли са играчима који до сада нису имали много прилике. Знамо где смо и шта смо, настављамо да радимо и идемо ка Русији. Истина, пут је далек, али знамо шта хоћемо. Момцима немам шта да замерим, видела се неуиграност, али за све остало похвале", рекао је Муслин, а пренео је сајт ФСС-а.

"Мислим да је при резултату 1:0 судија могао да свира за нас пенал, као што је то учинио за Украјину касније, али нема везе, идемо даље. Играчи су хтели победу, видела се жеља. Неки играчи су одиграли добро, а утиске ћемо сређивати у Београду. Имамо доста времена до марта и наредног меча у Грузији", рекао је Муслин.

Селектор "А" репрезентације честитао је младој селекцији Србије пласман на Европско првенство 2017. године у Пољској.

"Желео бих да честитам младима на успеху и пласману на Европско првенство. Помогли смо колико смо могли и то је велики успех за наш фудбал", рекао је Муслин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару