Читај ми!

Вучелић: Преузео сам функцију председника Партизана због части

Председник фудбалског клуба Партизан Милорад Вучелић рекао је да је ту функцију преузео због части и да ће дуг куба на крају године бити мањи од 15 милиона евра.

Вучелић, који је 24. октобра изабран за председника Партизана, рекао је да "нема плату јер ниједан члан Управног одбора нити председник нема плату" и да је на ту функцију дошао због части.

Изборна Скупштина је у више наврата одлагана због свађа и недостатка кворума, а поводом ружних речи изречених на тим седницама, Вучелић је рекао да није никога вређао, већ да је био принуђен да одговори "са неком горком речи".

"Ја знам да ти људи воле Партизан, али увек постоје сумњиви начини љубави. Има пуно интереса и било је неких политичких импликација да неко врши неку функцију, а позивајући се на режим и на високо позиционаре људе у режиму покушава да нешто реши. То је радила ова страна која је изгубила", рекао је Вучелић и додао да се проверама установило да су то биле лажи.

Говорећи о пријави Ненада Бјековића, чије наводе проверава полиција по налогу тужилаштва да је Вучелић изабран на нелегалан начин јер није било кворума на Скупштини, Вучелић је рекао да је то "потез очајника и да од те приче нема ништа".

На питање да ли су кворум на Скупштини дали делегати из редова навијача, међу којима су били и навијачи "вечитог" ривала, Вучелић је рекао да су ти делегати изабрани на зборовима навијача.

Говорећи о финансијском стању клуба, Вучелић је рекао да новац стиже преко спонзора, Европе и продаје играча и навео да ће дуг клуба бити мањи од 15 милиона. "У последње две године смо смањили наш дуг", рекао је он.

Средином октобра много буре се дигло око тога што су фудбалери, па затим и кошаркаши Партизана на терен изашли обучени у мајице убијеног навијача Александра Станковића, правоснажно осуђеним за криминал.

Упитан да то прокоментарише, Вучелић је поновио да ту нема ништа спорно и додао да глумци у позоришту или диригент Филхармоније такође не знају ко им седи у публици.

"Имате навијаче, без њих стадиони делују сабласно. Они нису људи који су по дефиницији криминално постављени", рекао је он и додао да не проверава персоналне картоне навијача да би знао чиме се баве.

Упитан каква се порука тиме шаље, имајући у виду да је у питању особа која је осуђена за продају дроге, Вучелић је одговорио: "Тиме шаљем најлепшу могућу поруку људског чина у тренутку нечије смрти. Нико са њим није учествовао ни у каквим пословима, Партизан није део његовог пословања већ живота као навијача", рекао је Вучелић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару