Читај ми!

Репрезентативци у Украјини, Муслин: Нема опуштања

Фудбалска репрезентација Србије допутовала је у Харков, где ће одиграти пријатељску утакмицу с Украјином, а селектор Славољуб Муслин је рекао да ће пружити шансу играчима који до сада нису много играли. Србија је утакмицом против Велса у суботу завршила такмичарски део у 2016. години, а у уторак их од 20 часова у Харкову очекује пријатељска утакмица с Украјином.

"Шансу ће добити играчи који нису играли много у последње време. Желим да проверимо све играче, видимо њихову мотивацију и наравно, како могу да се уклопе у нови систем игре који форсирамо од првог дана заједничког рада. Имамо играче који су готово стално позивани, али су имали малу минутажу и сада је добра прилика да се покажу и увере ме да могу да рачунам на њих", рекао је Муслин.

"Увек инсистирам на победи, тако ћемо да играмо и против Украјине. Нема, дакле, никаквог опуштања, без обзира што је на папиру пријатељска утакмица. Морамо да се навикавамо на победе, а мене радује да момци прихватају такав став, видело се то у сваком мечу, видело се и против Велса. Момци постају победници, а то сада очекујем и од играча који ће добити прилику сутра против Украјине", рекао је Муслин.

Репрезентацију је у Харкову дочекало хладно и време са снегом.

"Надам се да ће терен бити добар, да има грејање, односно да неће бити снега. Противник је добар, не знамо још да ли ће играти у најјачем саставу, али за оно што нама треба, ривал је одличан. Пред нама је пријатељска утакмица, али има тежину као и свака такмичарска, поготово сада када имамо добар скор у минулих осам одиграних утакмица без пораза", рекао је селектор Србије.

Муслин је рекао да је задовољан реакцијом јавности после ремија 1:1 с Велсом у четвртом колу Групе Д квалификација за Мундијал 2018. године.

"Коректно, објективно. Мислим да досадашњим радом и резултатима враћамо веру у наш фудбал. Култ репрезентације је веома важан и он се поново осећа, а ја тим поводом желим да истакнем да сам веома поносан на играче, на то како се понашају, како тренирају. Све је боље, из тренинга у тренинг, из меча у меч, прогрес је евидентан", рекао је Муслин.

Он је поновио да може бити задовољан освојеним бодом против Велса с обзиром на то како се утакмица одвијала.

"Могу да будем задовољан и игром и понашањем, можда мало мање резултатом, али с обзиром на то како се ситуација одвијала у Кардифу, могу да будем задовољан и са тим бодом. Настављамо пут ка Русији, пред нама је још много испита које морамо да положимо", рекао је Муслин.

Србија је друга у Групи Д са осам бодова, два мање од водеће Ирске, два више од Велса, четири од Аустрије, шест од Грузије, а седам од последњепласиране Молдавије.

Голман фудбалске репрезентације Србије Владимир Стојковић ће због повреде рамена пропустити утакмицу против Украјине, док дефанзивац Матија Настасић неће играти, јер је његов клуб Шалке тражио да не игра због великог броја мечева у последње време.

Фудбалер Саутемптона Душан Тадић је остао у Београду на додатним прегледима после прелома носа, а селектор је изашао у сусрет клубу и на његов захтев ослободио Филипа Костића обавеза.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару