Читај ми!

Србија у дуелу са Велсом у Кардифу

Фудбалска репрезентација Србије у Кардифу игра против репрезентације Велса у оквиру 4. кола Д групе квалификација за Светско првенство 2018. Утакмица почиње у 20.45, а можете је пратити у директном преносу на нашем Првом програму и у лајв стриму на сајту РТС-а.

Репрезентација Србије отпутовала је јуче за Кардиф на врло важан меч са Велсом.

Србија у односу на претходне сусрете, после одрађене суспензије од три меча, биће јача за Немању Матића који признаје да му је тешко пала пауза, али и да је сада спреман и мотивисан да помогне екипи да оствари позитиван резултат у Велсу.

"Никад пре утакмице нико не може да каже да је изразити фаворит. Лако је причати пре меча, а ако би ме питали после првих 10 минута утакмице ко ће да победи, онда бих можда знао одговор, јер се види ко је како ушао и ко је спремнији. Сада је веома тешко прогнозирати, а посао кладионица је да прогнозирају", рекао је Матић на аеродрому Никола Тесла пред полазак.

Фудбалер Челсија истиче да му систем од три штопера, који гаји селектор Славољуб Муслин, не представља проблем јер у истом игра у лондонском тиму код Антонија Контеа.

"Играм у клубу у том систему и свакако да је лакше када сте уиграни, када знате у сваком тренутку шта треба да радите и како да се крећете", рекао је Матић, уз констацију да приликом промена формације сваком тиму треба време да се уигра.

"Покушаћемо да будемо што бољи, да радимо један за другог и не дозволимо противнику да искористи неку нашу ману. Ако сви будемо дали све од себе, сигуран сам да ће на терену све изгледати онако како то треба", поручио је Матић.

Како је Матић навео, радује форма Душана Тадића и Александра Митровића због одличних игара у Енглеској.

"Играју заиста добро. Тадић је искуснији играч и од њега се то очекује, док је Митровић у последњих шест месеци доста сазрео, схватио је које ствари треба да ради на терену и ван њега. Схватио је који квалитет има и да треба да га искористи", закључио је Матић.

Крилни фудбалер Зоран Тошић спушта лопту и поручује да пред српским рерпезентативцима у Кардифу није кључна утакмица у квалификацијама.

"Свака је важна, али утакмица у Кардифу може да буде веома битна уколико остваримо добар резултат и наставимо тамо где смо стали, односно да останемо на првом месту групе. Опет у случају неуспеха, не дај Боже, има доста још да се игра", наводи Тошић.

Тошић додаје да нико у екипи не размишља о нерешеном исходу јер су три бода главни циљ.

"У зависности од тога како се буде одвијала утакмица сумираћемо да ли је на крају и нерешено било добро. Ако водиш, а онда примиш гол ниси задовољан, ако губиш а постигнеш погодак, другачији је осећај и можеш да будеш задовољан", закључио је фудбалер московског ЦСКА.

Утакмица у Кардифу почиње у 20.45, а можете је пратити у директном преносу на нашем Првом програму и у лајв стриму на сајту РТС-а.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару