Сивић: У реваншу важно постићи гол

Селектор младе репрезентације Србије Томислав Сивић рекао је да је његова екипа победом против Норвешке у првој утакмици баража остварили само један корак ка Европском првенству и додао да очекује неизвестан реванш. Ђурђевић: "Добар резултат, али није још готово".

"Ми смо данас направили само један корак, одиграли смо једну паметну утакмицу, не толико атрактивну, јер је улог велики, али и противник изузетно добар. Наш противник је проузроковао да чекамо грешку и тако играмо. Задовољан сам резултатом, нисмо примили гол, а победили смо", рекао је Сивић новинарима после утакмице

Млада фудбалска репрезентација Србије је на стадиону Партизана победила Норвешку са 2:0 у првој утакмици баража за Европско првенство.

"Очекује нас још једна утакмица у којој је потребан додатан напор. Ми смо пре почетка поделили ове утакмице на четири дела и сада смо добили два, а надам се да ћемо још један... Морамо да дамо тамо гол ако желимо на Европско првенство", рекао је Сивић.

Он се сложио с новинарима да је уласком Андрије Живковића Србија заиграла брже.

"Није споран његов квалитет, свесни смо колико значи овој репрезентацији. Одлучили смо се да га овако уведемо, јер смо знали да може да промени темпо утакмице. Драго ми је што је постигао гол на свом стадиону", рекао је селектор Србије.

Селектор Норвешке Лиф Гунар Смеруд рекао је да његовој екипи недостајало ефикасност на утакмици.

"Чврста утакмица без бројних шанси. Мислим да су моји играчи играли добро, радили су напорно, али тешко је играти против Србије у Србији. Нисмо срећни с два примљена гола. Био је једнак број шанси, Србија је имала ефикасност, а ми нисмо и то нам је недостајало вечерас. Морамо да покушамо да их победимо у реваншу", рекао је Смеруд.

Реванш утакмица баража за Европско првенство 2017. године између Србије и Норвешке играће се у уторак од 19.00 у Драмену.

Ђурђевић: Добар резултат, али није готово

Капитен младе фудбалске репрезентације Србије Урош Ђурђевић рекао је да је национална селекција остварила добар резултат против Норвешке у баражу за Европско првенство, али да не сме да дође до опуштања пред реванш.

"Није све готово, али имамо добар резултат. Очекујем тешку и тактичку утакмицу и у Норвешкој, биће мало другачије јер ћемо играти на вештачкој трави, али верујем у повољан исход. Урадили смо све што је тренер урадио, тактички смо били добри и задовољни смо", рекао је Ђурђевић.

Ђурђевић, стрелац првог гола на утакмици, у последње време и за Партизан, али и за младу селекцију често постиже голове. Он је рекао да га то изузетно радује.

"Ово је мој терен и драго ми је да сам наставио са головима, али увек је екипа на првом месту", рекао је Ђурђевић.

Његов саиграч из репрезентације Немања Антонов рекао је да веома битно што је Србија остварила победу без примљеног гола.

"Ништа још није готово, морамо и тамо да их победимо. Норвежани су показали да су добра екипа, била је тешка утакмица и не баш лепа, али битно је да смо дошли до предности", рекао је Антонов.

Кристофер Харалсеjд је аутоголом у 69. минуту после центаршута Андрије Живковића с десне стране довео Србију до другог гола.

"Мислим да је лопта била на гол линији и да ју је он убацио у мрежу. Мораћу да погледам снимак. Драго ми је да ме је публика поздравила аплаузом и хвала јој на томе. Стварно ми много значи, прелеп је осећај играти опет у Хумској", рекао је Живковић.

"Имамо добар резултат, 2:0 није лоше, али има и друга утакмица, којој морамо озбиљно да приступимо. Знали смо какав нас ривал чека и да ће бити тешко. Сада треба да се што боље припремимо за реванш", додао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару