Митровић: Нека се Велс плаши нас!

Репрезентативац Србије Александар Митровић сматра да би одбрана Велшана с разлогом морала да стрепи од српских нападача и тврди да се "орлови" неће задовољити ремијем у Кардифу.

Српски фудбалери, лидери Групе Д за пласман на Светско првенство, сутра путују за Кардиф на дуел са Велсом, који би могао да одреди даљи ток квалификација.

"Требало би Велшани да се плаше наших нападача – Тадића, Катаија и мене. У последње време играм добро, у форми сам и надам се да ћу допринети победи Србије у Велсу и тако наставити са головима", рекао је Митровић.

Нападач Њукасла истиче да само тријумф долази у обзир на гостовању полуфиналисте недавног првенства Европе у Француској.

"Био бих задовољан само са три бода. Имамо екипу да добијемо утакмицу, на свакој тако играмо и у Велсу неће бити изузетак. Надам се да ће Тадић да 'укључи навигацију' и да ми асистира", поручио је самоуверено нападач Митровић.

Према његовим речима, Велс није само Герет Бејл и у екипи Криса Колмана има још квалитетних фудбалера, али верује да је шанса Србије у нешто споријој одбрани.

"Имају неколико појединаца који имају квалитет, попут Алена и Ремзија, а Бејл није играч који сам може да игра. Ако будемо играли као тим, не би требало да буде проблема".

Антонио Рукавина истиче да би Србија победом у Кардифу направила велики корак ка пласману на Мундијал у Русији.

"Победом бисмо пољуљали Велс и избацили га из трке, али и утабали нама пут ка Светском првенству. Исто тако добили бисмо велико самопоуздање. Са друге стране, можда бисмо били задовољни бодом у зависности од тога како се ствари буду одвијале на терену", рекао је Рукавина.

Он додаје да Велс гаји сличан стил игре као Србија и да кључ меча лежи у одбрани.

"Мислим да ће утакмица са Велсом бити другачија, јер наредни противник игра слично као ми. Биће доста дуела један на један на боковима, што нама одговара. Одбрана би могла да покаже пут, протекла три меча смо имали доста проблема, примали глупе голове. Радили смо на томе како бисмо исправили грешке, не сме да нам се догађа да примамо онакве поготке као против Републике Ирске и Аустрије", закључио је Рукавина.

Репрезентација Србије у суботу гостује у Кардифу од 20.45, док три дана касније игра пријатељски меч против Украјине у Харкову.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару