Саутемптон победио Интер, Шахтјор се прошетао у нокаут фазу

Фудбалери Саутемптона победили су на свом терену Интер са 2:1 у утакмици Групе К, док је Шахтјор са 5:3 тријумфовао против Гента у четвртом колу Групе Х.

Саутемптон је као и пре две недеље у Милану надиграо Интер, али је овај пут за разлику од претходног успео да забележи победу, иако је италијанска екипа имала предност.

Интер је повео голом Маура Икардија у 33. минуту, да би Саутемптон у Вирџила Ван Дајка изједначио у 64. минуту.

Само шест минута касније Саутемптон је стигао до преокрета аутоголом Јуте Нагатома после центаршута Душана Тадића с десног бока.

Српски репрезентативац је у судијској надокнади времена имао прилику да постигне гол, али је голман Интера Самир Хандановић одбранио једанаестерац.

У другом мечу Групе К Спарта Праг је са 2:0 победила Хапоел Бер Шеву.

Спарта после четвртог кола има девет бодова на челу Групе К, Саутемптон је други са седам, а следе Хапоел Бер Шева са четири и Интер са три.

Шахтјор је у Групи Х задржао максималан учинак и изборио пласман у наредну фазу, пошто је на гостовању лако победио Гент.

Голове за украјинску екипу постигли су Марлос у 36. минуту из једанаестерца, Тајсон у 41, Тарас Степаненко у 45, Фред у 68. и Иван Ордец у 87.

Стрелци за Гент били су Калифа Кулибали у првом, Жереми Пербе у 83. и Данијел Милићевић у 90. минуту.

У другој утакмици Групе Х Брага је на свом терену са 3:1 победила Коњаспор.

Ајакс је победом против Селте од 3:2 на свом терену у четвртом колу Групе Г дошла надомак пласман у наредну фазу, пошто после четири утакмице има 10 бодова, пет више од Селте и Стандарда из Лијежа који је на гостовању са 3:0 победио Панатинаикос.

Немачки Шалке је са 2:0 победио Краснодар у Групи И и пласирао се у шеснаестину финала ЛЕ, а истим резултаом је Салцбург тријумфовао против Нице.

Пласман у шеснаестину финала изборила је и Фиорентина која је код куће са 3:0 победила Либерец у Групи Ј, Карабаг је са 1:0 био бољи од ПАОК-а и тако дошао надомак пласмана у наредну фазу.

У Групи Л виђено је велико изненађење, пошто је Османлиспор на гостовању победио Виљареал са 2:1 и тако са седам бодова избио на прво место у групи испред шпанске екипе, док су Стеауа и Цирих играли нерешено без голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару