Спектакуларни голови у Истанбулу, ноћ из најлуђих снова Адуриза!

Мислили сте да ће летаргични мечеви Манчестер јунајтеда (као здружени ефекат јако лоше нападачке позиционе структуре и слабих индивидуалних издања фудбалера) остати успомена на еру Луја ван Гала? Погрешили сте! Енглески тим доживео је нови пораз у Лиги Европе, овога пута од Фенербахчеа (2:1). Атлетик Билбао је савладао одлични Генк са 5:3, а све голове постигао је Ариц Адуриз – од чега је три пута прецизан био из пенала! Андерлехт дао шест голова једном Мајнцу.

Некада је био посебан. Не, био је Посебан. Деловало је као да су његове екипе увек на горњој граници својих могућности, као да их је, ако не немогуће, онда барем јако тешко савладати. То време делује јако далеко за Жозеа Мориња, с обзиром на то да је у Турској доживео 18. пораз на последње 42 утакмице које је водио. За оне који нису вични математичким операцијама, то је пораз на сваке 2,33 утакмице. Заиста није мало...

Истина, Фенербахче, екипа коју води нимало успешни некадашњи селектор Србије Дик Адвокат, два гола је постигао из своја, до тада, једина два шута у оквир гола. Али исто тако је истина и да Јунајтед није успео да постигне гол у првом полувремену на седмом од својих осам последњих мечева.

Гол су, после погодака Соуа и Ленса за Фенербахче, постигли у наставку. Вејн Руни је био прецизан, постигавши свој 38. гол за Јунајтед у Европи, чиме се изједначио на вечној листи са Рудом ван Нистелројем. Руни је такође стигао на два гола до изједначавања рекорда Бобија Чартлона од 249 голова за Манчестер јунајтед у свим такмичењима.

У другом мечу Групе А Зорја и Фејенорд играли су нерешено (1:1), а холандски тим је од 43. минута имао играча мање на терену.

Фејенорд и Фенербахче после четири утакмице имају по седам бодова, Манчестер има један мање, док Зорја има два.

Андерлехт је пред својим навијачима убедљиво победио немачки Мајнц, а голове за белгијски тим постигли су Николаје Станчију (навијачи Партизана га се сећају као фудбалера Стеауе) у деветом и 41. минуту, Јури Тилеманс у 62, Лукаш Теодорчик у 90. и 95. из једанаестерца и Масимо Бруно у 92. минуту.

Једини гол за Мајнц постигао је Пабло де Бласис у 15. минуту.

Сент Етјен је после преокрета против Габале дошао до тријумфа од 2:1 у Азербејџану у другом мечу Групе Ц.

Зенит из Санкт Петербурга пласирао се у наредну фазу Лиге Европе, пошто је после четири утакмице у Групи Д задржао максималан учинак.

Руски тим је победио ирски Дандалк са 2:1, а голове за победнички тим постигао је Жулијано у 42. и 78. минуту. Стрелац јединог поготка за Дандалк био је Дарил Хорган у 52. минуту.

У другом мечу Групе Д Макаби из Тел Авива и АЗ Алкмар играли су нерешено без голова.
Зенит је први у Групи Д са 12 бодова, а прате га Дандалк и Макаби са по четири бода, док је АЗ последњи са два бода.

У Групи Е, Рома је на гостовању славила против бечке Аустрије (4:2), док су Астра и Виторија из Плзена играли нерешено (1:1).

Рома је прва у Групи Е са осам бодова, друга је Аустрија са пет, те Астра и Плзен са четири, односно три бода.

Атлетик Билбао и Генк су одиграли спектакуларан меч на Сан Мамесу. Баски су тријумфовали са 5:3, а све голове (дакле, још једном – све голове!) постигао је Ариц Адуриз. Три поготка, важно је додатно нагласити овај куриозитет, Адуриз је постигао из пенала. Последњи фудбалер пре њега који је постигао пет голова на једном мечу Купа Уефа/Лиге Европа постигао је Фабрицио Раванели пре 22 године, на мечу са ЦСКА из Софије.

У другом мечу Групе Ф, Сасуоло и Рапид из Беча су играли нерешено (2:2).

Генк и Атлетик Билбао имају по шест бодова, док Сасуоло и Рапид имају по пет.

Кипарски Апоел је на свом терену са 1:0 победио Јанг бојс у четвртом колу Групе Б, а раније је у истој групи Астана и Олимпијакос су играли нерешено (1:1).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару