Сивић: Норвешка је озбиљан противник, неће нам бити лако

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић рекао је да не жели да се направи атмосфера да је Норвешка лак противник и да његова екипа мора да буде максимално озбиљна ако жели да оствари циљ и пласира се на Европско првенство.

"Норвешка јесте била жеља за бараж јер је било битно да избегнемо Шпанију. Не бих желео да се створи атмосфера да смо добили најлакшег противника, јер лаких нема. То је озбиљна, организована екипа, која игра модеран фудбал, атипичан за Скандинавију. Морамо да имамо максимално озбиљан приступ. Ми се питамо, имамо квалитет који може да дође до изражаја ако максимално схватимо задатак", рекао је Сивић.

Сивић је објавио списак играча за предстојеће утакмице против Норвешке у баражу за Европско првенство. Србија ће прву утакмицу играти у Београду, док је реванш четири дана касније у Норвешкој.

Селектор је навео да је позвао више играча, њих 26, због тога што многи српски играчи нису стандардни у својим клубовима.

"Има нас мало више јер има два-три играча који се жале на неке повреде. Велики број играча не игра у континуитету у клубовима и мораћемо да будемо рационалнији. Свесно ћемо два-три играча оставити за другу утакмицу. Другу утакмицу физички падамо сваки пут. Имамо довољан број квалитетних играча да можемо то да урадимо и са том идејом се носимо пред ове две утакмице", казао је Сивић.

Он је навео да мисли да су позвани играчи најбоље што Србија има у овом тренутку, да је то најбољи тим од почетка квалификација и да је екипа веома појачана прекомандовањем Немање Максимовића из А тима.

Упитан ко ће бити капитен пошто се Максимовић вратио у тим, а ту улогу је у његовом одсуству обављао Урош Ђурђевић, Сивић је у шали одговорио да ће их можда поделити по полувременима.

"Максимовић је увек капитен кад је на терену јер својим понашањем анимира саиграче, а Ђурђевићу много добро стоји трака. Одлучићемо пред саму утакмицу. Можда једно полувреме буде један, можда друго други. Шалим се, обојица су сјајни", навео је Сивић.

На списку се нашао и Никола Нинковић из Ђенове, чији је карактер Сивић упоредио са крактером Немање Радоњића. Рекао је да Нинковић преузима ризик.

"Нинковић игра стандардно Серију А, играо је Лигу Европе прошле године са Партизаном, и његови квалитети нису спорни. Преузимам ризик, имао је потезе који су били такви какви су били, али се надам да је код њега наступио период зрелости. Дајмо му шансу, хоћу да верујем да се променио, потребан је овој екипи јер игра добро у јакој лиги. Имали смо пуно играча који су били несташни, али да не заборавимо да су одлични играчи. Увек сам за то да се да шанса када се заслужи. Нинковић је у овом моменту апсолутно заслужује. Потребна је јака конкуренција, у сваком случају, и играч који може да реши овакве утакмице, а он је један од таквих", рекао је Сивић.

Он је истакао да је велики проблем то што млади репрезентативци не играју у континуитету у клубовима, а да је управо то највећа снага Норвешке.

"Најбитнији је наш приступ. Мораћемо да се суочимо са тим да 180 минута морамо да играмо једнако озбиљно, за сваку лопту, да дамо максимум. Скандинавци играју до краја и опуштања не би требало да буде ни секунд", рекао је Сивић.

Улазнице за прву утакмицу, која ће се играти на стадиону Партизана, коштаће 100 и 200 динара, а моћи ће да се купе од среде, 2. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару