Муслин: Много разлога за задовољство

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин каже да има много разлога за задовољство после прве три утакмице од како је преузео екипу, као и да је реми са Русијом добар резултат.

"Има много разлога за сатисфакцију. Воља, жеља, дисциплина у игри. Противници нам не стварају много шанси. Све је то боље и боље, честитам играчима на залагању ових 15 дана, на жељи да победе. Играчи су професионално ово урадили и ја им честитам", рекао је Муслин новинарима после утакмице.

Србија је играла са Русијом 1:1 у пријатељском сусрету. То је био први реми после две победе, од како је Муслин преузео национални тим.

"И ово је добар резултат, не би било заслужено да смо изгубили. Могли смо и раније да дамо гол, имали смо неколико изгледних ситуација", додао је селектор.

Муслин је истакао да је посебно задовољан стабилизацијом у одбрани, упитан о Немањи Милуновићу, по игри највећем изненађењу у српском тиму.

"Стабилизовали смо се у одбрани. Овај систем нам тотално одговара, бар за сада. Ефикасност ћемо поправити, урадили смо много за ових 15 дана. Биће и других играча, али сам и са овима задовољан. Треба само да поправимо завршни пас", навео је Муслин.

Он је објаснио да има идеју ко ће почети квалификације, али да не може да прецизира којих ће то 11 играча бити.

"Веома је сада тешко рећи првих 11. Недостаје неколико играча, који ту нису били због повреда и других ствари. Имам идеју, много прикупљених информација и ако је нешто било добро, то је промена у добро време, што смо моји помоћници и ја добили ових 15 дана да радимо", оценио је Муслин.

Када је реч о квалификацијама, Муслин је навео да је још тешко говорити о томе, али је истакао да верује да ова екипа може до светског шампионата.

"Тешко је рећи, али иде то на много боље, радује жеља и рад. Имамо квалитет, треба да наставимо да радимо. Веома је значајно да нас публика подржи, поготово у првој утакмици, која је важна. Онда је све отворено, верујем", рекао је Муслин.

Он је додао да ће све бити много лакше када се врати велики број играча који су изостали са овог окупљања, пре свега задњи везни Немања Гудељ, Љубомир Фејса, као и Немања Радоја, за кога је рекао да је један од бољих на тој позицији.

Србија ће наредну утакмицу играти 5. септембра против Ирске, на почетку квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару