Стојиљковић: Атмосфера и победнички низ рецепт за Мундијал

Српски репрезентативац Никола Стојиљковић рекао је да је за национални тим најважније да са победничким низом приђе квалификацијама за Светско првенство. У томе "орловима" може да помогне и атмосфера, која је "много боља него раније".

"Био сам на прошлом окупљању и могу да кажем да је сада много боља атмосфера у репрезентацији. Сваког дана смо све бољи и мислим да ће то све бити још боље", рекао је Стојиљковић агенцији Бета.

Репрезентација Србије је под новим селектором Славољубом Муслином победила Кипар и Израел у пријатељским утакмицама, а наредну проверу ће имати у недељу против Русије у Монаку.

Стојиљковић је навео да је важно наставити са добрим резултатима.

"Русија је озбиљна екипа. Биће добра утакмица, њима је то генерална проба пред Европско првенство. Имају одличне играче и очекујем лепу утакмицу са надом да ће резултат бити позитиван за нас", казао је овај 23-годишњи нападач.

Он није играо против Кипра у Ужицу, док је на утакмици са Израелом у Новом Саду играо свих 90 минута. Како је рекао, задовољан је својим наступом, иако је играо на другачијој позицији него што је то случај у његовом клубу.

"У првој утакмици нисам могао да играм јер сам касно стигао, а другу сам играо 90 минута. Нисам играо на истој позицији као у клубу, пошто је овде другачији систем. Уклапао сам се, разумео сам шта селектор захтева од мене. Најбитније је да смо победили и да наставимо да побеђујемо, како бисмо с победама ушли у квалификациони циклус", рекао је Стојиљковић.

Он је истакао да се нада да ће се изборити за статус стандардног репрезентативца и да ће допринети тиму у квалификацијама за Светско првенство, које ће почети у септембру.

"Надам се да ћу бити у тиму, размишљам тако, било би погрешно да мислим другачије. Све зависи од тога како ће кренути сезона. Треба што боље да се спремим и да будем у форми како бих што боље помогао репрезентацији", навео је нападач португалске Браге.

Према његовим речима, постоје добре шансе за пласман на светски шампионат, који ће се 2018. године одржати у Русији. Србија је у квалификационој групи са Ирском, Молдавијом, Велсом, Грузијом и Аустријом.

"Имамо велике шансе да се пласирамо на Светско првенство. Имамо одличну екипу и најбитније је да добро почнемо квалификације, за разлику од прошлих. Ако победимо прве две-три утакмице, имамо огромне шансе да се пласирамо", рекао је Стојиљковић.

Он иза себе има добру сезону у португалској Браги, за коју је на 42 утакмице дао 15 голова. Због тога размишља о будућности у клубу.

"Размишљам свакодневно о будућности, али ништа не знам. О мојој судбини одлучује клуб, имам још четири године уговора, а клаузула је велика. Све је у рукама клуба. Ако стигне добра понуда, биће нешто, ако не, онда настављам у Браги", рекао је Стојиљковић.

Србија ће сутра од 18.00 на стадиону "Луј Други" у Монаку играти против Русије пријатељску утакмицу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару