Воша почела припреме, одласци и доласци у првом плану

Фудбалери Војводине рано почињу припреме за нову сезону – што је једино и нормално, с обзиром да са такмичарским мечевима крећу већ крајем јуна. Већ сада је јасно да ће екипа Ненада Лалатовића у наредној периоду изгледати поприлично другачије...

Дарко Пушкарић продужио је уговор са Војводином до 2017. године, објављено је на сајту клуба из Новог Сада.

Пушкарићу је на крају сезоне истекао уговор, а данас је потписао нови, до јуна 2017. године.

Он је у Војводину стигао у фебруару 2014. године из Спартака, а од тада је у црвено-белом дресу одиграо 47 утакмица, постигао четири гола и забележио две асистенције. Био је члан генерације која је 2014. године освојила Куп Србије.

Војводину је појачао и досадашњи нападач Сутјеске из Никшића, Шалета Кордић, који је потписао уговор до јануара 2019. године. Он се тако после годину дана у Никшићу вратио у редове Војводине.

Фудбалери Војводине у петак су почели припреме за нову сезону. Новосадски црвено-бели окупили су се и обавили неопходна лекарска тестирања, а први тренинг одржаће у 18.00 у центру "Вујадин Бошков".

До одласка на припреме 11. јуна, вероватно у Словенију, играчи Војводине ће тренирати углавном два пута дневно, објављено је на сајту клуба.

На лекарским тестирањима појавили су се: Никола Перић, Емил Роцков, Марко Илић, Иван Лакићевић, Милан Лазаревић, Давид Хрубик, Немања Милетић, Владимир Ковачевић, Дарко Пушкарић, Новица Максимовић, Душан Јованчић, Душан Мићић, Марко Ђуришић, Никола Трујић, Синиша Бабић, Урош Стаменић, Александар Палочевић, Лазар Зличић, Никола Ашћерић, Страхиња Крстевски, Саша Ћурко и Шалета Кордић.

Због обавеза са младом репрезентацијом Србије одсутни су били Дејан Мелег и Никола Антић, који ће се саиграчима придружити у недељу, док ће се припремама, уз дозволу тренера Ненада Лалатовића, сутрадан придружити Филип Малбашић и Марко Кордић.

Продужени одмор добио је и Лазар Росић, а због болести у рад ће се касније укључити и Никола Ковачевић.

Осим играча који су овог лета већ напустили редове Војводине (Радован Панков, Данило Секулић, Марко Вукчевић, Милан Павков), на данашњим прегледима није било ни Милана Милинковића и Џона Мерија, којима је предочено да се на њих не рачуна за следећу сезону.

Уговорне обавезе истекле су Бојану Настићу и Срђану Жакули, који у наредном периоду треба да одлучи да ли ће започети рад са голманима у омладинској школи "Илија Пантелић" или ће евентуално наставити играчку каријеру у неком другом клубу.

У односу на прошлу сезону, нова-стара лица у првом тиму су повратници из Пролетера Милан Лазаревић, Марко Ђуришић, Лазар Зличић, Саша Ћурко и Емил Роцков, док су из редова омладинаца прекомандовани Марко Илић, Страхиња Крстевски и Давид Хрубик. Екипа Војводине ће у наредној сезони биће јача и за повратника из Спартака Владимира Ковачевића.

Војводина ће сезону почети утакмицама првог кола квалификација за Лигу Европе, које су на програму 30. јуна и 7. јула, а име противника биће познато 20. јуна, за када је заказан жреб у седишту Уефе у Ниону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару