Пеле организује добротворну аукцију – на продају трофеји, медаље, дресови...

Легендарни бразилски фудбалер Пеле понудио је на продају своје трофеје, медаље, спортску опрему и сувенире које је прикупио током и по завршетку играчке каријере.

Пеле је у галерији у Лондону ставио на аукцију више од 2.000 предмета, а део зарађеног новца проследиће једној дечјој болници у Бразилу.

"Свима је потребан новац", рекао је Пеле.

Ослањајући се на штап после операције кука, Пеле је у Лондону представио ствари које ће се продавати од 6. до 8. јуна. На продају је реплика трофеја победника Светског купа, а организатори процењују да ће цена тог трофеја достићи најмање 410.000 фунти.

Такође, на продају су и три медаље добијене за освојена Светска првенства, а за сваку би требало да добије најмање по 140.000 фунти.

Лопта којом је Пеле постигао 1.000 гол у каријери доступна је за најмање 42.000 фунте.
На продају су Пелеов стари пасош, сомбреро и копачке које је носио на снимању филма "Бег у победу", из 1981. године.

Ту су и комплети његових дресова, акредитација за Олимпијске игре 2012. године у Лондону и керамичке шоље са његовим именом.

Пеле је рекао да се нада да ће добити више од три милиона фунти.

"Разговарао сам са породицом, пријатељима и људима који желе да помогну болници у Бразилу. Разговарали смо о томе како можемо да учинимо нешто добро за сиромашне. Ово радим да помогнем онима који помажу деци. Ако продам ове ствари, оне ће и даље остати у мом срцу. Могао сам да останем код куће, окружен свим тим успоменама, али никоме не би служиле", рекао је Пеле.

Пеле (75) се сматра једним од најбољих фудбалера свих времена. Између осталог, са репрезентацијом Бразила освојио је три титуле светког првака, а током 20-годишње каријере постигао је 1.281 гол у 1.363 утакмица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару