Конте: Пирло и Ђовинко су платили цену играња у САД

Селектор репрезентације Италије Антонио Конте рекао је да у тим за Европско првенство није позвао фудбалере Андреу Пирла и Себастијана Ђовинка, пошто они играју у америчкој МЛС лиги.

Ђовинко је у фебруару прошле године из Јувентуса прешао у Торонто, у првој сезони постигао је 22 гола и имао је 16 асистенција, док је ове сезоне у 12 утакмица постигао осам голова уз пет асистенција.

Пирло је прошлог јула прешао у Њујорк сити и од септембра није добио позив у репрезентацију. Он је од дебија 2002. године био стандардан у државном тиму, за који је одиграо 116 утакмица, постигао 13 голова и освојио Светско првенство 2006. године.

"Разговарао сам са Андреом. Послао сам људе на седам дана у САД да процене њега и Себастијана. Јасно је да ако направиш такав избор у фудбалу, мораш да сносиш последице. Имамо наше људе у Европи и иностранству како бисмо добили јасну слику о играчима", рекао је Конте.

Конте ће 31. маја објавити коначан списак играча за Европско првенство, које ће се од 10. јуна до 10. јула играти у Француској.

"Имам мало недоумица, у глави већ имам прецизан план. На два, највише три места у тиму морам да изаберем, али имам јасне идеје и миран сам", додао је будући тренер Челсија.

Конте неће моћи да рачуна на повређене Клаудија Маркизија и Марка Вератија. У тим су позвани Рикардо Монтоливо и Тијаго Мота, али ће после лекарских прегледа наредних дана бити познато да ли ће бити у стању да помогну репрезентацији.

"Покушао сам да доведем најбоље. Изабрао сам на основу убеђења и свега онога што смо урадили претходних година. Повреде Вератија и Маркизија су промениле неколико ствари, а ове недеље ћемо видети шта ће бити са Монтоливом и Мотом. Али, имамо и друге играче", рекао је Конте.

Италија ће на Европском првенству играти у једној од најтежих група, са Шведском, Белгијом и Ирском. Репрезентативци Италије ће до почетка турнира играти две пријатељске утакмице, у недељу са Шкотском и 6. јуна са Финском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару