Лалатовић: Да изборимо Европу, заслужили смо!

Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић рекао је да његови играчи морају да дају све од себе како би победили Партизан у последњем колу Суперлиге Србије и изборили пласман у квалификације за Лигу Европе, чиме би клуб успешно завршио сезону

Све утакмице седмог кола плеј-офа почеће у суботу у 19 часова, а Војводина ће у Београду играти против Партизана.

Црно-бели су други на табели са 37 бодова, а Војводина има бод мање и жели да настави серију од три победе како би се домогла места која воде у квалификације за Лигу Европе.
Новосађанима победа гарантује место у квалификацијама, а могли би у европско такмичење и у случају ремија, па чак и пораза, али би требало и да се поклопе резултати утакмица Чукарички - Радник и Црвена звезда - Раднички.

Чукарички има 36 бодова, колико и Војводина, а Раднички бод мање.

"Атмосфера је феноменална. Играчи добро раде и добро су расположени. Ово је последња утакмица у сезони после које ће отићи на одмор и надам се да ће то учинити са осмехом на лицу, то јест да ћемо остварити позитиван резултат и изборити пласман у квалификације за Лигу Европе. Чека нас веома тежак меч, самим тим што је Партизан пред ову утакмицу вратио играче са одмора, што само показује да, попут нас, врло озбиљно схвата овај сусрет. Они ће желети да победе пред својим навијачима, као што ћемо и ми хтети да се у добром светлу представимо пред београдском публиком", рекао је Лалатовић.

Лалатовић због жутих картона неће моћи да рачуна на Новицу Максимовића, Николу Трујића и Дарка Пушкарића, док је Душан Мићић и даље повређен.

Тренер Војводине рекао је како се нада да ће стадион Партизана бити пун и оценио да његова екипа пре Радничког заслужује да игра у квалификацијама за Лигу Европе.
"А на свега 500 метара удаљености, играће се такође веома важна утакмица између Црвене звезде и Радничког из Ниша, који је наш главни конкурент у борби за Европу. Мислим да смо ове сезоне апсолутно показали да пре Радничког заслужујемо место на европској сцени, јер смо их победили два пута за само 10 дана, прво 0:3 у Нишу, а потом 4:0 у Новом Саду. Борац им је такође дао четири гола, тако да, ако има неке спортске правде, верујем да ћемо сезону завршити испред њих, јер смо у међсобним дуелима били много, много успешнији. Усредсређени смо на то да што боље парирамо Партизану и дамо све од себе да забележимо нову победу", навео је он.

Ове сезоне Лалатовић је предводећи Борац и Војводину, после Звездиног тренера Миодрага Божовића, освојио највише бодова у Суперлиги.

"По учинку ове сезоне, после Грофа Божовића најуспешнији сам тренер у Суперлиги, јер имам највише победа и највише освојених бодова. Ово је моја најуспешнија сезона у тренерској каријери и јако ми је драго због тога, као што ми је драго и због Борца и Војводине, која ће имати успешну сезону уколико изборимо пласман у Европу. Предводећи оба тима, ове сезоне сам до сада освојио 68 бодова, а волео бих да на крају то буде више од 70", рекао је Лалатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару