Читај ми!

Росицки на ширем списку играча за ЕП

Досадашњи фудбалер Арсенала Томаш Росицки вратио се у репрезентацију Чешке после скоро годину дана паузе због повреда. Селектор Павел Врба објавио је шири списак играча на које рачуна за Европско првенство.

Селектор Чешке Павел Врба уврстио је Росицког на шири списак од 28 играча за предстојеће Европско првенство у Француској.

Росицки је повредио колено прошлог јуна током утакмице са Исландом у квалификацијама за Европско првенство. Када се опоравио и вратио на терен, он се поново повредио играјући за Арсенал у утакмици против Барнлија у ФА купу у јануару.

Ове сезоне 35-годишњи Росицки није одиграо ниједну утакмицу у Премијер лиги, а на крају сезоне опростио се од Арсенала после 10 година. Чешка ће пре Европског првенства одиграти пријатељске утакмице у Аустрији против Малте 27. маја и Русије 1. јуна, а у Прагу 5. јуна против Јужне Кореје.

Европско првенство одржаће се од 10. јуна до 10. јула у Француској, а Чешка ће играти у Групи Д са браниоцем титуле Шпанијом, Хрватском и Турском.

На списку су:
Голмани: Петр Чех (Арсенал), Томаш Вацлик (Базел) и Томаш Кубек (Слован).

Одбрамбени играчи:
Теодор Гебре Селасије (Вердер), Роман Хубник (Викторија Плзењ), Павел Кадерабек (Хоенхајм), Михал Кадлец (Спарта), Давид Лимберски (Викторија Плзењ), Данијел Пудил (Шефилд Венздеј), Томаш Сивок (Бурсаспор), Марек Суши (Базел) и Ондреј Захустел (Спарта).

Средина терена:
Владимир Дарида (Херта), Борек Докал (Спарта), Данијел Колар (Викторија Плзењ), Јан Коварик (Викторија Плзењ), Ладислав Крејчи (Спарта Праг), Лукаш Маречек (Спарта), Давид Павелка (Касимпаса), Јарослав Плашил (Бордо), Томаш Росицки (Арсенал), Јиржи Скалак (Брајтон) и Јосеф Шурал (Спарта).

Нападачи: Давид Лафата (Спарта), Томаш Нецид (Бурсаспор), Патрик Шик (Бохемијанс), Милан Шкода (Праг) и Матеј Видра (Рединг).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару