Читај ми!

Клоп: Изгубили смо веру у своју игру у другом полувремену

Тренер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп рекао је да је његова екипа изгубила веру у своју игру у другом полувремену финала Лиге Европа против Севиље. Фудбалери Севиље одбранили су титулу у Лиги Европе, пошто су у Базелу победили Ливерпул са 3:1 и тако освојили свој трећи узастопни и рекордни пети трофеј у другом најјачем европском такмичењу.

Ливерпул је на полувремену водио са 1:0, али је шпански тим у наставку преокренуо резултат.

"Нисам био задовољан ни почетком утакмице, али смо постигли предиван гол, имали смо шансе, један гол нам је поништен... Предност на полувремену је обично добра ствар. Први гол Севиље је био кључан, то је утицало на нашу игру. Изгубили смо веру у своју игру, од једноставних ствари направили смо компликоване, изгубили смо облик. После 1:1, Севиља је преузела контролу, а ми смо се слабо бранили. Имали смо времена, имали смо још 44 минута да узвратимо, али нисмо могли", рекао је Клоп.

"Једноставно, нико на стадиону није веровао, ја сам веровао и мислио да можемо, али то није било довољно", додао је Клоп.

Поред тога што није освојила трофеј, екипа с Енфилда поразом у финалу Лиге Европе пропустила је шансу да обезбеди себи место у Лиги шампиона следеће сезоне.

"Разочарани смо, овај пораз значи да нећемо играти у Европи следеће сезоне. Али то значи да ћемо имати времена за тренинг и то ћемо искористити, вратићемо се јачи. Морамо да искористимо ово искуство... Постоје горе ствари у животу, али, наравно, ово боли", додао је Клоп.

Капитен Ливерула Џејмс Милнер навео је да његова екипа није ни играла у другом полувремену.

"Друго полувреме нисмо ни почели и то је поражавајуће. Нисмо показали ни приближно своје могућности и то је још веће разочарање. Били смо спремни, сигурни да смо на полувремену рекли праве ствари. Али примили смо тај гол и нисмо успели да се вратимо у утакмицу", рекао је Милнер.

"Нисмо размишљали о Лиги шампиона, него о трофеју. Ово је двоструки ударац, јер нас следеће сезоне неће бити у Европи, играли смо два финала и оба изгубили. Следећи пут морамо да завршимо посао", додао је он.

Фудбалери Ливерпула су у првом полувремену два пута тражили пенал, у другом полувремену су протестовали код трећег гола Севиље...

"Помоћни судија је подигао заставицу код трећег гола, али је главни одлучио другачије. Нема то никакве везе са суђењем, ми смо криви", рекао је Милнер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару