Читај ми!

Клоп није забринут због свог лошег скора у финалима

Тренер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп рекао је да уочи утакмице са Севиљом у финалу Лиге Европа није забринут због свог лошег рекорда у финалима такмичења. Меч се игра у среду од 20.45 у Базелу.

Фудбалери Ливерпула играју у финалу Лиге Европа против Севиље, двоструког узастопног освајача тог такмичења. Клоп ће покушати да освоји свој први трофеј од 2012. године и Купа Немачке, када је Борусија Дортмунд победила Бајерн из Минхена са 5:2.

Немачки тренер од тада нема успеха у финалима такмичења, пошто је 2013. и 2015. са Борусијом поражен у утакмици за трофеј Купа, 2013. у финалу Лиге шампиона, а ове године је на Вемблију после пенала изгубио од Манчестер ситија у финалу Лига купа.

"Нема фрустрације. Пре финала мислим само на игру, све што можете да урадите је да победите или изгубите. Све екипе које сам предводио у финалима су играле заиста добро и утакмице су биле тесне, па нисам фрустриран својим рекордом у финалима. Наравно, могао сам да освојим више трофеја, али тако је како је. Нисам био срећан после финала које сам губио, али сада о томе не размишљам. Имам сребрне медаље, а то је боље него да их немам. Што више времена прође без трофеја, више се трудиш", рекао је Клоп.

Он је додао да после пласмана у финале Лиге Европа увећано његово поверење у играче.

"Дошао сам у Ливерпул пошто сам био уверен у квалитет играча. На почетку сам био једини, али сада још неколико људи то зна. Осећам се веома добро јер су заслужили финале. Нисам сигуран шта ће се сутра догодити, али и само искуство (у финалу) је важно", додао је 48-годишњи немачки тренер.
Он је навео да се припреме екипе неће променити ни пред тако важну утакмицу.

"Радићемо нормално. Очигледно је да је то специјална прилика, у последње две-три недеље сви нас питају о утакмици, картама... Одмор мора да буде уобичајен, иначе је досадашња припрема за друге утакмице била погрешна. Били смо под притиском и против Виљареала и Дортмунда, али ови момци су увек савршено обављали посао, па зашто да мењамо? Можда ће играчи помислити да нису спремни ако нешто променим, али ја сам сигуран да су спремни", рекао је Клоп.

"Таква је ситуација. Осећамо се добро. Драго ми је што могу да будем део свега овога, са овим тимом. Када сам дошао у клуб било је сумњи око играча и срећан сам што су могли да покажу колико су јаки. Сутра је велика шанса да направимо велики корак", додао је Клоп.

Освајач Лиге Европа ће се пласирати у групну фазу Лиге шампиона за следећу сезону. Ливерпул је осми у Премијер лиги и није обезбедио учешће у европским такмичењима следеће сезоне, а Севиља седма у шпанској Примери и на основу тог пласмана играће у квалификацијама за Лигу Европа.

Ако Севиља освоји Куп краља против Барселоне, обезбедиће пласман у групну фазу Лиге Европа. Ниједан клуб до сада није освојио неки европски трофеј три пута узастопно, а Севиља ће то сутра покушати.

Севиља је до сада четири пута освојила Лигу Европа, некадашњи Куп Уефа, а Ливерпул три пута. Обе екипе су недавно играле у Базелу. Ливерпул је у групној фази Лиге шампиона у октобру 2014. године изгубио од Базела са 0:1, а Севиља је овог марта у осмини финала Лиге Европа одиграла без голова са тим клубом, а у реваншу је победила са 3:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару