Читај ми!

Марјановић за тријумф Радничког над Партизаном

Фудбалери Радничког победили су у Нишу Партизан са 1:0 (1:0) у последњем мечу 6. кола плеј-офа Суперлиге Србије.

 

Једини гол на утакмици постигао је Саша Марјановић у 40. минуту. Са ова три бода Раднички је, коло пре краја, стигао на само бод заостатка у односу на Војводину и Чукарички.

Те две екипе имају по 26 бодова и налазе се на трећем, односно четвртом месту, местима која воде у квалификације за Лигу Европа. Раднички има 35 бодова на петом месту и у последњем колу, против Црвене звезде, покушаће да се домогне Европе.

Војводина у последњем колу игра против Партизана, а Чукарички против Радника.

С друге стране, за Партизан ова утакмица није имала резултатски значај, пошто су црно-бели освајањем Купа Србије изборили место у квалификацијама за Лигу Европа.

Партизан је у првом полувремену лопту имао више у свом поседу, али не и идеју у нападу.
Раднички је до предности стигао у 40. минуту када је Марјановић све сам урадио, побегао је Богосавцу, лепом се наместио, "ухватио" волеј и савладао Марка Јовичића.

Ни у наставку утакмице комбинован тим Партизана никако није успевао да угрози Раднички. Најбољу прилику имао је Ален Стевановић у 87. минуту, али је шутирао поред стативе, па су па су се Нишлије на крају радовале.

Томић: Лоши услови за игру нису оправдање

Тренер фудбалера Партизана Иван Томић рекао је данас да су услови за игру у Нишу били тешки, али да то није оправдање за пораз његове екипе од Радничког.

"Заслужена победа Радничког. Услови за игру су били тешки, али то није оправдање. Посебно зато што у првом полувремену нисмо искористили то што смо играли низ ветар. У другом полувремену било је јако тешко и изаћи на њихову половину терена, избити лопту", рекао је Томић после утакмице.

"Петорици играча смо дали одмор због следеће сезоне. После ове утакмице још неколико играча ћемо послати на паузу. Морамо да размишљамо и о ономе што нас очекују у Европи. Ови млади момци су дали колико су могли", казао је Томић.

Раднички је данашњом победом стигао до првог тријумфа против Партизана на Чаиру после 22 године.

"Не бавим се тиме... Важно је да ми показујемо фудбалски квалитет и да нам он доноси резултат. Ова утакмица није била лепа, али је за нас била изузетно значајна. И даље имамо такмичарску тензију, и даље се боримо за Европу и то је највећа сатисфакција за нас", рекао је тренер Радничког Милан Раставац. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару