Читај ми!

Партизан бољи од борбеног Константина, победа Меге

Кошаркаши Партизана забележили су трећу победу у Супер лиги Србије, пошто су у трећем колу победили нишки Константин са 89:73 (21:15, 12:20, 26:14, 30:24). Мега Лекс у гостима бољи од Борца из Чачка резултатом 109:89.

Партизан је играо пред домаћим навијачима први пут после два и по месеца и забележио је победу упркос осцилацијама у игри. Константин сада има учинак од једне победе и два пораза.

Најефикаснији у победничком тиму био је Новица Величковић са 17 поена и пет скокова. Александар Цветковић завршио је меч са 13 поена и шест асистенција. Константин је предводио Данило Тасић са 18 поена и девет скокова, док су још тројица играча постигла по 10 поена.

Обе екипе су грешиле у почетку, али је Партизан водио све време. Црно-бели су средином друге четвртине стекли двоцифрену разлику, 31:21, али је Константин за преостало време направио серију 14:2 и на полувреме отишао са предношћу 35:33.

Константин се борио и на почетку другог полувремена, али је Партизан преокренуо. Тај преокрет повео је Величковић, али су и домаћи кошаркаши почели да погађају тројке. Црно-бели у првом полувремену нису дали ниједну, а у трећој четвртини су постигли три, тако да су у последњих 10 минута ушли са вођством 59:49.

Екипе нису спуштале темпо ни у последњој четвртини, али Партизан је био сигуран и сачувао је убедљиво вођство до краја.

Мега савладала Борац у Чачку

Кошаркаши Мега Лекса савладали су у гостима чачански Борац са 109:89 (30:22, 21:17, 27:26, 31:24).

Мега је од старта утакмице држала вођство и на крају убедљиво славила и стигла до друге победе у првенству.

Најефикаснији у тиму Мега Лекса био је Данило Николић са 26 поена уз осам скокова, док су Раде Загорац и Тимоти Луваву додали по 19.

Код домаћина, најбољу партију пружио је Алекса Аврамовић са 21 поеном и девет асистенција, Страхиња Мићовић додао је 16, док је Драшко Радовић меч завршио са 11 поена.

Резултати:
Борац - Мега Лекс 109:89
Партизан - Константин 89:73

Недеља:
ФМП - Црвена звезда 13.00
Металац - Тамиш 19.00

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару