Читај ми!

Барселона победом одбранила титулу

Последње, 38. коло Примере одлучило је шампиона, нови-стари владар шпанског фудбала је Барселона. Барса је као госто савладала Гранаду са 3:0. Први пратилац Реал такоође је славио против Депортива са 2:0, али остао је са бодом заостатка за шампионом. Билбао директно у Лигу Европе, Селта у квалфикације.

Барселона је 24. титуле првака, стигла хет-триком најбољег стрелца шампионата Луиса Суареза у 22 и 38 и 86. минуту, који је тако "стао" на 40 голова у првенству.

У исто време, Реал Мадрид је гостовао Депортиву из Ла Коруње и стигао до победе (2:0), головима Кристијана Роналда у 7 и 25. минуту, али победа Мадриђанима није много значила јер се Барселона није "оклизнула", па ће трофеј остати у Каталонији и ове године.

Барселона на крају има 91 бод, само један више од Реал Мадрида, коме за утеху остаје финале Лиге шампиона против Атлетико Мадрида.

Фудбалери Атлетик Билбаа победили су Севиљу са 3:1 и тако искористили пораз Селте у борби за пето место. Атлетик је завршио као пети у Примери са 62 бода, два више од Селте, која је као гост са 2:0 изгубила од Атлетико Мадрида.

Двоструки стрелац за Атлетик био је Ариц Адуриц, док је један гол дао Раул Гарсија. Погодак за Севиљу постигао је Хуан Муњос.

Голове за Атлетико против Селте постигли су Фернандо Торес и Антоан Гризман. 

Резултати:
Гранада - Барселона 0:3
Депортиво - Реал Мадрид 0:2
Атлетик Билбао - Севиља 3:1
Атлетико Мадрид - Селта 2:0

Недеља:
Малага - Лас Палмас 12.00
Еспањол - Еибар 19.00
Спортинг Хихон - Виљареал 19.30
Реал Бетис - Хетафе 19.30
Рајо Ваљекано - Леванте 19.30

Петак:
Валенсија - Реал Сосиједад 1:0

Табела:
Барселона 91, Реал Мадрид 90, Атлетико Мадрид 85, Виљареал 64, Селта 60, Атлетик Билбао 59, Севиља 52, Реал Сосиједад 48, Малага 45, Лас Палмас и Валенсија по 44...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару