Томић: Поносан сам на играче

Тренер Партизана Иван Томић поносан је на своје фудбалере што су освојили Куп Србије и оценио да екипа сваким даном потврђује да све боље игра.

"Поносан сам јако на ове момке, поносан на то како су успели из општег утиска како је Партизан лош и слаб да се уздигну и да савладају све препреке. Драго ми је због успеха. Све заслуге иду њима", рекао је Томић након меча.

Фудбалери Партизана освојили су Куп Србије, пошто су у финалној утакмици у Горњем Милановцу победили Јавор из Ивањице са 2:0.

Капитен Партизана Саша Илић рекао је да је освајање Купа Србије "утеха за неуспех у првенству".

"Драго ми је што је Партизан освојио Куп. То је нека врста утехе за неуспех у првенству. Верујем да смо се навијачима колико толико одужили овом победом. Хвала им што су дошли у великом броју", рекао је Илић.

На питање да ли ће и наредне сезоне наступати за Партизан, Илић је рекао да ће одлуку донети у наредних 20 дана.

"Мој живот је Партизан, никада се не зна... После овог освојеног трофеја, почећу да разоговарам с људима у клубу. Волим фудубал, волим Партизан... Не знам да ли ћу бити можда функционер у клубу... Видећемо за 15 до 20 дана", рекао је легендарни капитен.

Голман црно-белих Бојан Шаранов оценио је да је вечерашња утакмица против Јавора била изузетно тешка.

"Тешка утакмица, како на менталном плану, тако и на терену. Имали смо доста младих играча који су први пут у неком финалу, али смо смогли снаге и заслужено освојили Куп", рекао је Шаранов.

Десном беку Партизана Мирославу Вулићевићу ово је био пети наступ у финалу Купа Србије, а тек први трофеј.

"За мене очгледно важи 'пета срећа'... Стварно ми је драго због трофеја после четири изгубљена финала... Рекао сам да више нећу играти финала ако ово изгубимо, јер очигледно сам ја баксуз. Тешка утакмица је ово била, али смо заслужено освојили трофеј. Мислим да смо прва екипа која је освојила трофеј без примљеног гола у такмичењу. Велики значај то има", рекао је Вулићевић.

Стрелац првог гола Марко Јовановић признаје да му је постигнути гол један од најдражих у каријери.

"Постигао сам (својевремено) против БСК из Борче гол који је био битан за титулу, али мислим да ми овај ипак више значи. Донекле смо спасили сезону овим Купом. Није било реално да освојимо првенство, јер је Звезда доста одмакла и ја им честитам на томе. Важно је да смо освојили Куп. Много смо се трудили и дали смо све од себе у претходном периоду. Смогли смо снаге и освојили Куп без примљеног гола, што је велики подухват. Захвалио бих навијачима на сјајној подршци и Горњем Милановцу који је показао да и други градови у Србији осим Београда могу да организују битне утакмице", рекао је Јовановић.

Стрелац другог гола за Партизан Душан Влаховић оценио је да је жеља црно-белих за освајање трофеја одлучила победника дуела.

"Била је ово права мушка утакмицаа и право финале. Видело се да се борило за трофеј. Наша велика жеља је пресудила. Играли смо као један и дошли до купа без примљеног гола", казао је он.

Везни фудбалер црно-белих Марко Голубовић пресрећан је због освојеног трофеја у дебитантској сезони у Партизану.

"Пресрећан сам. Моја прва сезона и мој први трофеј у Партизану. Била је тешка утакмица, тежак противник и тежак терен. Али успели смо на крају", оценио је он.  

Трофеј победника Купа Србије фудбалерима Партизана предао је селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару