"Братски" реми Звезде и Олимпијакоса

Фудбалери Црвене звезде и Олимпијакоса ремизирали су 2:2 у пријатељској утакмици одиграној на стадиону "Рајко Митић". Овације за Миодрага Божовића, који је рекао да је на добром путу да продужи сарадњу са Црвеном звездом.

Звезда је два пута водила головима Петра Орландића у 36. минуту и Александра Катаија у 54, али је искусном грчком тиму оба пута требало три минута да изједначи, преко Ернанија Сантоса и Пајтима Касамија.

Два братска клуба искористила су прилику да прославе освајање шампионских титула у националним првенствима и одиграју занимљив меч пред више од 21.000 гледалаца.

Екипа Миодрага Божовића ниједног тренутка није била у подређеном положају против реномираног противника, чак и у већем делу боља, уз одличну партију Катаија.

Бивши играч Олимпијакоса имао је много продора, од којих је један крунисао лобом преко голмана Роберта Хименеза и показао да су Атињани погрешили што су га се лако одрекли пре нешто мање од две године.

Гости нису желели превише да се троше јер их очекује финале Купа Грчке, али се Звезди супроставио најјачи састав Олимпијакоса и послужио као добра провера пред почетак квалификација за Лигу шампиона.

Божовић: Овације навијача најлепши тренутак каријере

Тренер Црвене звезде Миодраг Божович изјавио је да су вечерашње овације навијача један од најбољих тренутака у каријери и поновио да је близу продужетка сарадње са црвено-белима.

Црногорски тренер је на стадиону "Рајко Митић" добио громогласне повике навијача да остане, на шта није остао имун.

"Ово је нешто најлепше што сам доживео у каријери. Мислим да су ми наметнуте обавезе. Сигурно је да ће помоћи то око продужетка уговора, али не зависи све од мене. На добром смо путу да се договоримо, али морамо да се појачамо", рекао је Божовић на конференцији за новинаре.

Божовић је истакао да је задовољан игром својих изабраника против грчког шампиона.

"Хвала Олимпијакосу што је био наш гост, познато је да два клуба гаје одличне односе. Утакмица је била садржајна, али надам се да се нећемо срести у Лиги шампиона. Било је пуно ритма, озбиљног темпа, шанси на обе стране. Нисмо одиграли лоше, с обзиром да нам је друга утакмица у два дана", рекао је стратег београдског клуба.

Он је навео да зна на којим местима су неопходна појачања за Европу, али није желео да открива.

"Када се крене у нову сезону, екипа мора да има 22 конкурентна играча", рекао је тренер црвено-белих.

Његов колега Марко Силва оценио је да је његов тим имао добар тест у Београду.

"Пре свега, честитао бих Црвеној звезди на титули. Утакмица је била занимљива, са великим бројем голова у сјајном амбијенту. Урадили смо оно што смо хтели, били смо озбиљни и задовољан сам", закључио је Силва.
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару