Матијашевић: Нисмо пали због пораза, боримо се за Европу

Спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић рекао је да фудбалери екипе са Бановог брда имају апсолутну подршку свих у клубу и додао да верује да ће сезону завршити на једној од позиција која води у квалификације за Лигу Европе.

"Као што нисмо летели после победа против Партизана и Звезде, тако нећемо ни сада да очајавамо или да падамо у депресију. Много пута смо чули до сада 'у победи се не понеси, у поразу се не понизи'. Нећемо сећи ништа преко ноћи. Ови момци имају снаге да остваре коначан циљ, то је место које води у Европу. Лично верујем да ћемо у томе успети", рекао је Матијашевић за клупски сајт.

Чукарички је у 35. колу Супер лиге изгубио од Радничког на свом терену са 5:1, а у претходном колу је поражен од Војводине са 2:1, такође на Бановом брду, па је позиција која води у квалификације за Лигу Европе под знаком питања.

Екипа Милана Лешњака наредног викенда гостује Вождовцу, а победа у том мечу би Чукаричком донела пласман у квалфикације за Лигу Европе.

"Не сумњам у играче и стручни штаб. Имају асполутну подршку власника клуба и мене. Урадићемо све да подигнемо екипу и да учиномо да буде потпуно концентрисана на следећи меч, као и на последњу утакмицу сезоне. Наша је обавеза да достојанствено завршимо шампионат, јер је много уложено да будемо на месту на којем смо сада", казао је Матијашевић.

"Екипа се мало опустила, у то нема сумње, недостајало је и неколико играча због картона. Но, не може да буде више опуштања, јер смо сами себи загорчали ситуацију. Идемо корак по корак. Ни наши ривали не могу да победе све утакмице до краја, али ми ћемо се понашати као да могу", додао је он.

Десни бек Чукаричког Филип Стојковић оценио је да су играчи криви за два узастопна пораза на Бановом брду и додао да грешке из утакмица против Војводине и Радничког морају да се исправе.

"Нико од нас није ни у сну могао да помисли да ћемо после такве серије од седам победа, које смо тешком муком остварили, сада бити у оваквој позицији. Објективно, сами смо криви. Нема ту шта много да се друго каже. На крају се памте само резултати. Велике победе и тешки порази су ипак саставни део спорта. То што вас не сломи, може само да вас ојача", рекао је Стојковић.

Чукарички после 35 одиграних утакмица у првенству Србије заузима треће место са 36 бодова, једним мање од другопласираног Партизана, а три више од четвртопласиране Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару