Рома и Наполи настављају борбу, Тоти одиграо 600. меч у Серији А

Битка за друго место у Серији А, које обезбеђује директан пласман у Лигу шампиона, врло је напета. Рома је савладала Кјево са 3:0, али је Наполи био бољи од Торина са 2:1. Франческо Тоти одиграо 600. меч у првој италијанској лиги за свој једини клуб.

Уочи дуела екипа Лучана Спалетија је заостајала два поена за Наполијем, због чега им је четврта победа у низу била неопходна. До ње су и стигли головима Рађе Најнголана, Антонија Рудигера и Миралема Пјанића.

Рома је била доминантан тим у првој половини утакмице, увек врло близу гола гостију. Кјево је заиграо доста боље у наставку, имао је неколико прилика да се голом врати у овај меч, али мрежу није погодио ниједан играч у жуто-плавом дресу.

Још једном, највећи аплауз на Олимпику добио је улазак на терен Франческа Тотија, који је заменио Мохамеда Салаха и тако убележио 600. меч у Серији А.

Tоти је маестрално асистирао Пјанићу код трећег гола, када ј, из прве послао лопту кроз ноге противнику и "спојио" Пјанића са голом.

Аталанта и Удинезе су одиграли нерешено 1:1, а бодове су поделили и Фиорентина и Палермо (0:0).

Сасуоло је у гостима савладао минималним резултатом (1:0) Фросиноне, док је у градском дербију Ђенова декласирала Сампдорију са 3:0.

Лацио је у гостима савладао Карпи са 3:1, а водећи гол за госте из Рима је постигао српски фудбалер Милан Бишевац.

Лацио је меч завршио са деветорицом на терену, пошто је прво искључен Лукас Биља, због два жута картона, а потом, у последњим моментима меча, директан црвени картон добио је Филип Ђорђевић због ударања противника.

Фудбалери Наполија победили су у гостима екипу Торина са 2:1, головима Гонзала Игуаина у 12. и Хосеа Каљехона осам минута касније. Једини стрелац за Торино био је Бруно Перес у 66. минуту.

Наполи је други на табели са 79 бодова, два више од трећепласиране Роме, док је Торино на 11. месту са 45 бодова.

Фудбалери Вероне победили на свом терену екипу Јувентуса са 2:0 и тако прекинули победничку серију "старе даме".

Последњепласирана екипа на табели је до победе над шампионом стигла головима Луке Тонија из једанаестерца у 43. минуту и Федерика Вивијанија у 55. минуту.

Јувентус је на овом мечу наступио без доста првотимаца, па тако у тиму није било Пола Погбе, Алвара Морате, Марија Манџукића, Ђанлуиђија Буфона.

Јувентусу је, иначе, ово први пораз у последњих 26 утакмица у Серији А. У тих 26 мечева уписао је 25 победа и један реми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару