Читај ми!

Бајерн оверио титулу, гужва на зачељу

Фудбалери Бајерна из Минхена освојили су своју четврту узастопну титулу првака Немачке, пошто су у 33, претпоследњем колу Бундеслиге у гостима победили Инголштат са 2:1. Ко ће у квалификације за Лигу шампиона одлучиће последње коло јер су оба претендента Шалке и Борусија Менхенгладбах остварили победе.

Бајерн је могао и да одигра нерешено, пошто је Борусија Дортмунд изгубила од Ајнтрахта са 1:0. Баварци коло пре краја имају осам бодова предности. Оба гола за тим из Минхена постигао је Роберт Левандовски и тако практично обезбедио титулу најбољег стрелца, јер меч пре краја шампионата има четири гола више од Пјер-Емерик Обамејанга из Дортмунда.

Левандовски је први гол дао из пенала, а Инголштат је свој погодак постигао такође из пенала. Сва три гола дата су у првом полувремену.

Бајерну је ово четврта узастопна титула првака Немачке и 26. уопште, и рекордер је у обе те категорије.

Тренеру Бавараца Пепу Гвардиоли ово је била трећа титула са Бајерном и шести трофеј са екипом. Тим из Минхена 21. маја игра финале ДФБ Купа против Борусије Дортмунд.

У осталим мечевима било је веома узбудљиво. О учеснику квалификација за Лигу шампиона одлучиће последње коло, пошто су победе остварили и Борусија Менхенгладбах и Шалке.

Гладбах је код куће победио Бајер Леверкузен са 2:1, и то после преокрета и два гола Андреа Хана. "Аспиринџије" су још раније обезбедиле директан пласман у Лигу шампиона, али им је овим поразом прекинута серија од седам узастопних првенствених победа.

На пето место избио је Мајнц, који је код куће победио Штутгарт са 3:1, и тако искористио пораз Херте и Реми Шалкеа. Сва та три тима имају по 49 бодова. Пето и шесто место воде у Лигу Европе, а седмо у квалификације за Лигу Европе. Менхенгладбах има 52 бода. У последњем колу играју Мајнц и Херта, док Шалке иде у госте Хофенхајму, а Менхенгладбах Дармштату.

Узбудљиво је било и на зачељу. Аугсбург је ремијем са Шалкеом дошао до 11. места, са 38 бодова, колико имају и Хамбург, који је поражен од Волфсбурга са 1:0, и Дармштат. Хофенхајм је изгубио од већ елиминисаног Хановера и сада има 37 бодова.

Ајнтрахт је победом над Борусијом Дортмунд изашао из опасне зоне и сада има 36 бодова. Вердер је одиграо 1:1 са Келном и сада је у зони испадања са 35 бодова, док Штутгарт има 33.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 21. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару