Читај ми!

Мимовић: Леп осећај због првенца, тежак и интензиван меч

Фудбалер Црвене звезде и стрелац јединог гола за црвено-беле на мечу против Боде Глимта Огњен Мимовић истакао је да верује у пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Боде Глимта 2:1 у првом од два меча у оквиру плеј-офа за Лигу шампиона. Гол наде за црвено-беле постигао је Мимовић после центаршута Хванга у 75. минуту меча. 

"Првенац у Звезди и леп осећај, али ми је жао што мој погодак није донео макар нерешен резултат. Имамо реванш у ком ћемо дати све од себе да прођемо", рекао је млади фудбалер Црвене звезде Огњен Мимовић.

Звезда је упркос лошем издању против Боде Глимта изборила активан резултат за реванш сусрет у Београду у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Била је напорна утакмица, имам осећај као да сам одиграо 70 минута, а не да сам ушао у другом полувремену. Много тежак и интензиван меч. Пред крај смо имали иницијативу и показали да можемо. Верујемо у позитиван резултат пред нашим навијачима", истакао је Мимовић.

Спајић: Дали смо им превише респекта

Црвено-бели су успели да неутралишу транзициону игру по којој је познат тим из Норвешке, али су примили голове услед несмотрености у дефанзиви.

Попут Мимовића и Урош Спајић, капитен Звезде, верује да ће његов тим изборити групну фазу Лиге шампиона.

"Дали смо им превише респекта, то нас је коштало пораза. Очекујем у реваншу пуну 'Маракану', храбрију Звезду и пролаз даље. Дали смо им превише иницијативе, морали смо да будемо мало агресивнији, доста смо их пустили да играју, те се то отело контроли. Прегрмели смо прво полувреме, у другом смо се договорили да изађемо храбрије. Међутим, није испало како треба и тек након тога смо почели да играмо на прави начин. Били смо храбрији, постигли смо гол, 'висио' је и други у ваздуху, али то је доказ да ми можемо и морамо, да тако треба да уђемо у утакмицу. Гол који смо постигли и последњих 20-30 минута нам дају снагу. То је модел који нам ставља до знања како треба да играмо, нагласио је Спајић.

Капитен црвено-белих је истакао да очекује агресивнију игру од свог тима у другом мечу плеј-офа против Боде Глимта.

"Они су таква екипа, много воле да трче, имају много транзиције, ми то морамо да прихватимо. Морамо да одговоримо агресијом, последњих 30 минута је показатељ, очекујем агресивнију игру", поручио је Спајић.

Реванш меч плеј-офа за Лигу шампиона између Звезде и Бодо Глимта играће се 28. августа у Београду од 21.00 часова.

среда, 21. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару