Читај ми!

Фудбалски хуманитарни спектакл Егзит тима

Егзит тим и млади хуманитарац Јован Симић организују хуманитарну фудбалску утакмицу на којој ће наступити некадашње и садашње највеће фудбалске звезде са ових простора. Цео приход са тог спектакла, који ће бити одржан 24. маја на стадиону Партизана, намењен је прикупљању средстава за изградњу хемато - онколошког центра за лечење деце оболеле од рака при Клиницком центру у Нишу.

Покретач акције Јован Симић је истакао за Танјуг да ће организатори акције покушати да окупе, како је рекао, све оно најбоље у фудбалу што се последњих деценија могло видети у региону и нагласио да ће тренери екипа бити Бора Милутиновић и Радомир Антић, сигурно најпознатији српски тренери у свету, те да су свој пристанак да наступе за једну од екипа већ дали Предраг Мијатовић, Милинко Пантић, Никола Жигић, Милан Лане Јовановић, Матеја Кежман, Бојан Ђорђић, Марко Пантелић, Лео Леринц, Бошко Јанковић, Милан Бишевац, Жељко Бркић и други.

Симић, који је широј јавности постао познат 2014. године, када је аукцијском продајом личне колекције фудбалских дресова покренуо хуманитарну акцију којом су обезбеђена средства за лечење мале Нађе Новаковић, каже да је за изградњу хемато - онколошког центра потребно око 700.000 евра, те да је Удружење НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака), које је такође један од организатора акције, за прву фазу изградње тог центра већ обезбедило око 150.000 евра.

"Стадион Партизана има капацитет 32.000 места, а цена улазница је 300 динара за северну и јужну и 500 динара за западну и источну трибину и верујем да ће тог дана бити испуњен до последњег места", рекао је Симић Танјугу.

Он је додао и да су сви фудбалери са којима је до сада контактирао тражили од њега број жиро рачуна како би поред учешћа у утакмици и лично уплатили средства за изградњу хемато - онколошког центра, који је неопходан Клиничком центру у Нишу.

Према његовим речима, хемато - онколошки центар би био намењен лечењу деце оболеле од рака, а како је истакао тренутни капацитети у Клиничком центру Ниш су такви да може да се смести само шесторо деце обелеле од рака и то без могућности да њихови родитељи са њима проводе време.

"Нови модерни центар би требало да обезбеди већи капацитет и хигијенски много боље и комфорније услове за боравак оболелих малишана, а требало би да има и родитељске собе, тако да цео тај процес до излечења буде лакши и за родитеље и за децу.

Људи из НУРДОРА су скупили новац за прву фазу која представља грубе грађевинске радове, а потребно је обезбедити средстава за другу фазу - медицнинска опрема, око 400.000 евра и за последњу трећу фазу комплетно опремање центра, за шта је потребно око 150.000 евра", рекао је Симић.

"На идеју да се организује једна оваква утакмица дошао сам када сам видео да се организују различите хуманитарне фудбалске утакмице на којима играју певачи против певача, глумци против новинара и слично. Коме год сам поменуо ту идеју добијао сам одговор да сам ја мали да тако нешто организујем, а када сам тај план предочио Егзит тиму, одмах сам добио сву могућу подршку и врло брзо смо кренули у реализацију и мислим да без Егзит тима ова прича не би била могућа", рекао је Симић.

Директор и оснивач Егзит фестивала Душан Ковачевић рекао је да је Егзит од Јована Симића добио предлог, односно концепт организације хуманитарне фудбалске утакмице на којој ће наступити највеће звезде фудбала на овим просторима.

"Ми у Егзиту верујемо да су чуда могућа, снажно смо стали иза тог пројекта и ево фудбалска утакмица ће бити одиграна 24. маја на стадиону Партизана и заиста ћемо са једне стране имати као тренере Бору Милутиновића, а са друге Радомира Антића и имаћемо на терену и највеће асове које је овдашња публика могла да види последњих деценија, који ће помоћи да се скупи што више новца за помоћ деци оболелој од рака.

Позивам све медије и све добре људе да подрже ову акцију и да покажемо да као друштво можемо да будемо солидарни, али и да тој дечици покажемо да су чуда заиста могућа и да је и њихово излечење могуће", рекао је Ковачевић.

Он је казао да је Јован Симић сада део Егзит тима и да је поменута акција први у низу хуманитарних пројеката које ће Егзит реализовати, а Танјугу је открио да је Егзит од прошле године почео да прикупља неке предмете од извођача који су наступали на овом фестивалу, између осатлих и од легендарних "Моторхеда", и да је план да се, када се прикупи довољан број тих предмета, у сарадњи са неким од великих светских медија направи глобална аукција од које би сав приход био намењен у хуманитарне сврхе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 21. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару