Читај ми!

Гвардиола: Кртица у екипи је Бајернов проблем а не мој

Тренер Бајерна из Минхена Пеп Гвардиола рекао је да ће тај фудбалски клуб морати да реши проблем кртице у екипи пошто то није његов проблем. Лист Билд је ове недеље пренео да је Гвардиола после елиминације из Лиге шампиона у уторак био љут на лекарски тим Бајерна, јер није имао добре информације о брзом опоравку фудбалера Атлетико Мадрида Дијега Година, који се нашао у екипи Дијега Симеонеа.

Атлетико је захваљујући голу постигнутом у гостима избацио Бајерн из полуфинала Лиге шампиона, а двомеч је завршен нерешеним резултатом 2:2.

Информација Билда о љутњи Гвардиоле је последња у низу тврдњи које су дошле у медије од неименованог извора из Бајерна.

Раније у сезони у медијима је изашло да је Гвардиола изгубио стрпљење за неколицину звезда у екипи због њихове лошије физичке припремљености, укључујући и Артура Видала, а у јавност су изашли и његови тактички планови за првенствену утакмицу против Борусије из Дортмунда 2013. године.

Шпански тренер је оптужио наводног шпијуна да штети екипи покушавајући да подрије његов рад. Гвардиола ће на крају сезоне напустити Бајерн и у јулу преузети Манчестер сити.

"Нисам се изненадио што је информација објављена, то се често дешава. Али, оно што се дешава у свлачионици треба да остане у свлачионици. Особа која одаје информације медијима не схвата да не наноси мени штету, него тиму. Не знам ко је он и сада немам времена да га тражим, али разумем његову намеру: он жели да повреди мене, али тиме повређује екипу и клуб. То је проблем за клуб, не за мене", рекао је Гвардиола, пренели су британски медији.

Гвардиола је додао да је планирао да остане дуже у Бајерну. Он је 2013. године потписао трогодишњи уговор, али ипак током зиме није одлучио да га продужи.

"Када сам дошао, нисам мислио да ћу остати само три године. Али, донео сам одлуку да напустим клуб и мислим да је то права одлука", додао је бивши тренер Барселоне.

Он је делимично прихватио оцену да је неуспешан, пошто није освојио Лигу шампиона, али је рекао да је екипа брзо превазишла разочарање због елиминације из тог такмичења и да је спремна да овог викенда освоји титулу у Бундеслиги. Бајерн ће играти против Инголштата и потребан му је бод да освоји титулу.

"Ако оцена мог рада зависи од тога да ли сам освојио Лигу шампиона, онда нисам успео. Ако људи тако мисле, онда то морам да прихватим. Све смо покушали. Био сам веома срећан у Бајерну, за све смо се борили. Знао сам да ћемо у неком тренутку изгубити, али занимало ме на који начин. Пораз од Реал Мадрида (2014) могу да припишем себи, али против Барселоне (2015) и сада против Атлетика смо дали све", рекао је он.

"Наравно да није лако. Желели смо да играмо у финалу, али нисмо успели. Сада морамо да се посветимо наредној утакмици, треба нам бод да освојимо титулу. Утакмице у завршници сезоне су увек тешке. Инголштат је имао луду сезону, намучили су нас у првом делу", додао је Гвардиола.

Бајерн је први на табели са 82 бода, а Борусија из Дортмунда има пет мање. Инголштат заузима девето место са 40 бодова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 21. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару