Лестерово славље: Бочели, пиво и пица

Последња утакмица Лестера код куће у сезони, сутра против Евертона, биће као ниједна до сада у историји: навијачи ће добити бесплатно пиво и пицу, на полувремену ће певати Андреа Бочели, а играчи ће на полувремену обележити највећи успех у историји овог енглеског фудбалског клуба.

Према програму који је објављен, капије за утакмицу биће отворене три и по сата пре почетка меча, да би навијачи могли да уживају у атмосфери и купе дресове за следећу сезону.

Нови дрес је представљен у четвртак, а клуб је почео да добија захтеве од девет ујутру, да би у 13 престао да их прима јер је морао да обради поднете захтеве. "Лисице" ће сутра играти у новој опреми.

Навијачи ће два и по сата пре почетка утакмице моћи да узму своје бесплатно пиво око стадиона.

Власници Лестера организовали су исти догађај и када је клуб изборио промоцију, као и када је опстао у лиги прошле сезоне.

Сваки власник улазнице добиће ваучер "Пица хата" , са којим ће добити бесплатну пицу у било ком ресторану тог ланца у граду.

Тачно 90 минута пре почетка утакмице, легенда клуба и амбасадор Лестера Алан Берченал почеће своју добротворну трку око терена, која је сада преименована у "гегање", због вештачког кука који је уграђен овом некадашњем фудбалеру.

Берченал већ 35 година трчи око терена 90 минута пре почетка последње домаће утакмице у сезони и тако сакупља новац у добротворне сврхе. Обично му се у том подухвату прикључују локалне славне личности и бивши играчи Лестера.

Бочели ће 15 минута пре почетка отпевати две нумере: свој највећи хит "Time to say goodbye", али са речима које су прерађене у "Време је да се поново побеђује" (Time to win again). Према наводима Дејли мејла, преговори клуба и певача били су тајни и трајали су око шест недеља.

На полувремену меча на терен ће изаћи бар шесторица припадника легендарног тима названог "Краљеви леда" - Гордон Бенкс, Франк Меклинток, Дејви Гибсон, Мајк Стрингфелоу, Ричи Норман и Хауард Рајли.

"Краљеви леда" су у сезони 1962/63. били на врху табеле после најхладније зиме у претходних 200 година у Енглеској. Утакмице су тада биле често отказиване због снега и леда, а тој генерацији је титула измакла у завршници првенства, када је претрпела четири узастопна пораза. Тај тим је поражен и у финалу ФА Купа.

После утакмице капитену Лестера Весу Моргану биће уручен трофеј победника Премијер лиге, a пехар ће му уручити навијач Стив Ворти, кога су изабрали спонзори лиге.

Ворти ће пехар уручити у име своје 97-годишње баке, која је била најстарији власник сезонске пропуснице, али која је прошле године морала да престане да долази због лошег здравља.

Лестер је заказао победничку параду за 16. мај, када ће градом проћи отворени аутобус са играчима и пехаром.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 21. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару