Терзић: Сви причају о Европи, а ми се боримо за опстанак клуба

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је да ће црвено-бели учинити све да изборе пласман у неко од европских такмичења.

"Већ се прича о Лиги шампиона, али питање је колико је то реално. Разумем велику љубав према Звезди, високе амбиције, али ми се још боримо за опстанак клуба. Да немамо огромне дугове, могли бисмо на озбиљан начин да се припремамо за квалификације. Али обећавам да ћемо учинити све да изборимо пласман у неко од европских такмичења", рекао је Терзић за сајт клуба.

"Свесни смо кадровских проблема и позиција на којима морамо да се појачамо. Много тога смо урадили претходних месеци везано за скаутирање, само је питање да ли ћемо имати новца за озбиљна појачања, која би нам колико-толико гарантовала сигурнији пут у неко европско такмичење", истакао је Терзић.

Фудбалери Црвене звезде су раније ове недеље и званично постали шампиони Србије, што је 27. титула за црвено-беле.

"Ниједног тренутка нисам сумњао у овакав исход првенства. Приоритете смо зацртали пред почетак сезоне - освајање титуле, стабилизација клуба и на крају развој омладинске школе. Почели смо да склапамо коцкице у мозаик и да правимо озбиљан тим. Једино што сам тада тражио било је стрпљење и време. У старту то није изгледало како треба, али првенство је дуго и показало се да смо били у праву што сам тражио стрпљење", рекао је Терзић.

Он је подсетио да је клуб пре само две године био на корак од банкрота.

"Велики проблем су нам представљали наслеђени дугови, али смо у фебруару и марту потпуно санирали те приоритетне обавезе. Звезда је први пут у последњих 10 година, колико се спроводи систем лиценцирања, добила лиценцу у првом кругу. А, битније од смањења дуга са 52 на 38 милиона евра је што је промењена структура дуга... Оно што смо ми урадили у последњих годину дана, решава се за четири или пет година", рекао је Терзић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 21. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару