Вучић: Свим правним мерама против одлуке Уефе

Премијер Србије Александар Вучић сматра да је пријемом Косова у своје чланство Уефа прекршила Статут, и каже да ће Србија предузети све правне мере да се избори за правду.

Вучић је додао да је визна либерализација за Косово још један поклон "нашим пријатељима Албанцима", као и да Хрвате неће молити да Србију не блокирају на европском путу.

"То што се догодило у Будимпешти када је Уефа примила Косово у своје чланство је све учињено противправно. Поднећемо и жалбе и тужбе и борићемо се. Победили су нас 28:24", рекао је Вучић новинарима у седишту Српске напредне странке.

Приметио је, међутим, да ни ту Приштини није баш ишло као што су замислили.

"Погажен је Статут Уефе, који јасно каже да њихове чланице могу бити само земље признате у Уједињеним Нацијама", рекао је Вучић и додао да ћемо видети каква ће крајња одлука да буде, али да ће Србија применити све правне мере.

"Није лако, али добро... Не разумем само егзалтираност појединих западних амбасадора на Косову тим поводом. Није то ново за грађане Србије. Некад можете, некада не можете да се супротставите. Оно што знам је да од када сам постао председник владе једна и по држава је признала Косово", рекао је Вучић.

Премијер је оценио да ситуација за Србију у овом тренутку није лагодна, али да, како је рекао, ако им је шутирање лопте најважније - нека им буде, али то што су урадили, урадили су политиком силе.

Упитан како коментарише препоруку ЕК да Косово добије визну либерализацију, Вучић је рекао да је то "још један поклон за наше албанске пријатеље".

"Надам се да ће сада више да пролазе кроз централну Србију и да нам оставе више пара за ПДВ", рекао је Вучић те додао да једино што Србији не могу да учине је да нам смање раст БДП испод два одсто.

На питање да коментарише нову хрватску блокаду европског пута Србије у Бриселу, Вучић је рекао да никога неће да моли.

"Ако хоће, хоће, ако неће, неће. Нећу никога да зовем. Ми смо добили сагласност за отварање поглавља 23 и 24 од свих осталих држава чланица ЕУ", рекао је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 21. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару